archive-nl.com » NL » A » ANOIKSIS.NL

Total: 1192

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Hallo zoeker naar ervaringsverhalen | ANOIKSIS Vereniging
    stress gerelateerde klachten Variërend van burn out tot chronische rugklachten Ik heb de 3e psychose aan voelen komen en meldde me ziek voordat men iets aan mij heeft kunnen zien Thuis ben ik langzaam maar zeker weggegleden in een diepe psychose met voor het eerst een gedwongen opname en 3 dagen in de isoleercel Na een maand opgenomen te zijn geweest mocht ik terug naar mijn vriend Dat is nu ruim anderhalf jaar geleden Het herstel duurde lang Vreselijk lang Maar er is zoveel goeds gebeurd in die periode Mijn vriend heeft me níet verlaten Sterker nog hij heeft mij februari vorig jaar ten huwelijk gevraagd en we zijn nu vijf maanden geleden getrouwd Ook speelde er al lange tijd een kinderwens Ik wil niet dat mijn toekomstige kindje iets aan de medicijnen over zou houden dus in overleg met mijn psychiater heb ik de medicijnen heel rustig afgebouwd ik gebruikte abilify en depakine Daarnaast heb ik heel rustig weer perspectief gekregen op het gebied van werken Perspectief Tjonge wat ik heb ik veel gehuild om gebrek aan perspectief En gebrek aan succesverhalen Terug de sales in werd sterk afgeraden Dan maar zwaar onder mijn niveau gaan werken omdat ik niet tegen stress zou kunnen maakte me van streek En het vrijwilligerswerk dat ik in de maanden van herstellen deed maakte me niet gelukkig Uiteindelijk heb ik het geluk gehad dat ik een nieuwe opleiding heb kunnen beginnen vijf maanden geleden Nog een master opleiding nu om middelbare schooldocent te worden Doordat ik veel verdiend heb de afgelopen jaren heb ik daar een potje voor gelukkig De eerste van de drie stages is al achter de rug Het is zo fijn om weer collega s te hebben En bij het kerstpakket heb ik gehuild van ontroering Al hadden ze er een reep chocola in gedaan dan was het effect nog hetzelfde geweest Ik deed weer mee Of dit een succesverhaal is Geen idee Wat is succes Sommigen meten dat af met geld carrière en relaties Ook na drie psychoses kan dat dus nog wel goed komen Maar belangrijker vind ik dat ik me gezond en fit voel Ik heb perspectief op een prettiger soort baan En we proberen samen een kindje te krijgen In de afgelopen anderhalf jaar heb ik me suf gezocht naar verhalen die me hoop konden geven De laatste maanden heb ik eigenlijk niet meer gezocht Het is niet echt meer nodig Maar ik kan me goed verplaatsen in de zoektocht naar hoopvolle verhalen op internet De periode van uitzichtloosheid en initiatiefloosheid van de afgelopen maanden leek voor mij een eeuwigheid te duren Ik hoop dat mijn verhaal je hoop geeft Dat je perspectief ziet Anoniem Reactie toevoegen Printervriendelijke versie Stuur per e mail Reacties Succes verhalen delen Ingediend door Anoniem op vr 2015 08 21 21 44 Hallo Een mooi succes verhaal Fijn dat het zo goed met je gaat Mijn verhaal loopt weer wat anders natuurlijk Maar je hebt me wel geïnspireerd om mijn verhaal

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/hallo-zoeker-naar-ervaringsverhalen (2016-01-29)
    Open archived version from archive


  • In 2008 kreeg ik mijn eerste psychose | ANOIKSIS Vereniging
    nog niet zoveel zin in Dit kwam ook door mijn medicatie van toen Ik gebruikte toen Cisordinol een depot vorm één keer in de 3 weken Deze medicijn veroorzaakte ook weer trillen vooral in mijn benen En daarvoor gebruikte ik weer twee andere medicatie genaamd Akineton en Propranolol om dit weer tegen te gaan Al met al geen goede combinatie Je werd er enorm moe en lusteloos van Ook merkte mijn coach op dat ik na een tijdje deze contra medicatie te hebben geslikt ik onwillekeurig mijn mondhoeken begon te bewegen In overleg met mijn psychiater ben ik toen overgestapt op een ander anti psychoticum genaamd Xeplion 150mg in depot vorm met zo nodig medicatie Risperidon 0 5mg Dit is een hele verbetering geweest In een tussentijd van een half jaar ben ik afgebouwd met de Cisordinol Akineton en de Propranolol Nu gebruik ik alleen nog één keer in de 4 weken mijn depot Xeplion Mijn trillen is ook verdwenen en ik ben een stuk opgewekter Ik heb een stuk meer zin om dingen te ondernemen Structuur is hierin ook belangrijk Op vaste dagen iets te doen hebben Vrijwilligerswerk geeft sociale contacten en je leert er iets van Een hobby hebben is ook belangrijk Ik produceer regelmatig een Trance of Electro nummer En dit muzieknummer zet ik dan op internet waar deze toch regelmatig wordt gedownload Ik heb in 2007 hiervoor een cursus gevolgd Ik ben blij dat ik deze cursus destijds gevolgd heb Ook ga ik regelmatig met een kameraad even wat drinken bij een plaatselijke horeca gelegenheid En één keer in de 3 maanden spreken we met een clubje kameraden bij mij thuis wat af om even bij te kletsen Ook komt er regelmatig een vriendin van me op bezoek Ik zit ook op Facebook waar je weer oude en nieuw gemaakte contacten op kunt doen Je merkt tijdens je opnametijd wel wie je echte vrienden zijn Sommige vrienden waarmee je veel omging hebben tijdens de 1 5 jaar opnametijd niets van zich laten horen Maar sommigen vinden het ook eng om naar iemand toe te gaan die psychotisch is Maar in een psychose kun je de wereld nog wel deels reëel ervaren Bij mij merkte je aan de buitenkant niet veel dat ik psychotisch was Waar ik toch wel wat moeite mee had was het weer contact opnemen toevoegen van oude vrienden vooral via facebook ik had in die tijd nog geen facebook account nadat het oude Hyves niet meer bestond Je had ze tijdens de opname tijd niet meer gezien of gesproken maar van sommige vrienden heb ik dat geaccepteerd Later toen ik hun weer had ontmoet en of gesproken had waren sommige toch wel meelevend Maar andere hebben er direct nooit over gesproken maar ik weet van sommige dat ze wat mij is overkomen en mijn opname tijd indirect niet leuk hebben gevonden Mijn financiële zaken beheer ik deels weer Mijn ouders beheren ook deels mijn financiële zaken en sparen voor mij omdat ik tijdens

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/2008-kreeg-ik-mijn-eerste-psychose (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Mijn casemanager zegt dat ik contact moet zoeken met lotgenoten. Maar die ken ik geen. | ANOIKSIS Vereniging
    je van je angsten af Hoe leer je alleen te kunnen zijn Misschien kun jij me dat uitleggen Ik wil gewoon leven Het is allemaal zo ingewikkeld geworden Reactie toevoegen Printervriendelijke versie Stuur per e mail Reacties herstel Ingediend door Anoniem op zo 2014 10 26 16 02 beste mevrouw met uw laatst vernoemde vragen zit ik ook te worstelen al is dat niet alle dagen het zelfde De ene dag is de andere niet en vele zaken zoals de angsten in het donker bv worden onderdrukt door medicatie Ik doe mijn best al is de hulpverlening hier in België niet zo uitgebreid zoals u beschrijft M b t thuiszorg en thuishulp Tenminste niet bij mijn weten Ik ben alleenstaande en heb mijn kinderen al ong 10 jaar niet meer gezien of gehoord Ik moet ook alles uitvogelen hoe instanties ev hulp kunnen bieden hoe dat werkt en welke stappen ik daarvoor moet ondernemen Mijn dagen vullen daar heb ik nog het minste probleem mee Ik ga al eens wandelen goed voor mijn zwaarlijvigheid en diabetes Accepteren zal ik nooit doen tenzij ik een gezond evenwicht heb gevonden en alle dingen een beetje op een rolletje verlopen Maar dat zal nooit Ik ben me er ook van bewust dat veel van mijn eigen inzet moet komen maar het moet gaan hé Uit mezelf ben ik wel graag alleen maar de eenzaamheid wordt al wel eens teveel en dan kruip ik voor een uurtje mijn bed in omdat dat vaak ook gepaard gaat met angsten Soms helpt de radio of het meest eigenlijk iemand opbellen Ik heb een fantastische huisarts die er steeds voor me is en tijd voor me maakt én ook echt luistert en tips geeft Ik wens je veel succes en volhouden hoor nooit of nooit opgeven Alles

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/mijn-casemanager-zegt-dat-ik-contact-moet-zoeken-met-lotgenoten-maar-die-ken-ik-geen (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Ervaringsverhaal : De scheiding | ANOIKSIS Vereniging
    hij heeft mij verschrikkelijke dingen aangedaan zo erg dat hij een huisverbod heeft gehad die ook nog eens verlengd is Ik vergelijk dit proces met een verslaving mij los maken van hem is zo zwaar en als je mij vraagt wat mis je dan in hem kan ik daar niets op antwoorden Het is heel naar van mijzelf dat ondanks dat iemand mij zoveel pijn heeft gedaan je toch een gevoel van schuld verdriet pijn medelijden voelt naar die ander Terwijl iedereen om je heen blij en opgelucht dat deze relatie voorbij is afschuwelijk dat geeft mij een enorm gevoel van eenzaamheid en dat ik dit echt ALLEEN moet doen Natuurlijk heb ik mijn kinderen waarvoor ik door moet gaan want anders zou ik het niet weten wat ik zou moeten dit is hoe ik mij voel nu Anoniem Reactie toevoegen Printervriendelijke versie Stuur per e mail Vereniging Anoiksis Wie zijn wij Interne gedragscode Klachtenregeling Invloed en zeggenschap Disclaimer Donaties van farmaceuten Farmacie Codes Anbi Anoiksis activiteitenplan 2014 Beloningsbeleid 2013 2014 Samenvatting van de jaarrekening van 2014 Lotgenotencontact Ervaringspel Spelregels Verslagen Contactformulier Schizofrenie Schizofrenie in de kindertijd Schizoaffectieve stoornis Misverstanden Behandeling Een dimensioneel model Een goede naam Hoe verder Helpt bewegen bij schizofrenie Schizofrenie een levend verlies Symptomen schizofrenie Wat zijn wanen Soorten wanen Wat zijn hallucinaties Stemmen horen Psychose Psychose en schizofrenie Psychose Oorzaak Neurologisch oorzaken Psychose veroorzaakt door middelen Psychose soorten Kraambed psychose Kortdurende psychose Psychose de rol van dopamine Diagnostisering van een psychose Psychose Trauma PTSS Vroegtijdige Interventie Psychose Dubbele diagnose Videos Ons adres Nieuws Naar slimmere selectie voor therapie Post datum 2015 11 27 11 25 Betere mogelijkheden voor mensen met therapieresistente schizofrenie Post datum 2015 11 22 12 29 meer AGENDA ANOIKSIS Lotgenotencontact januari z m d w d v z 1 2 3 4

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/de-scheiding (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Ervaringsverhaal met als Titel : mijn ervaring | ANOIKSIS Vereniging
    dingen maken enz Na 1 5 week leek het wel weer te gaan De manie zakte af Maar nu kwam de echte schade pas naar voren Een depressie volgde Ik ben nu thuis voel me waardeloos zit met vragen word ik ooit nog beter ooit nog een beetje mezelf vind ik nog een baan die ik aankan Ik ben gebroken voor mijn gevoel Heb al die jaren in meer of mindere mate geknokt om alles te kunnen doen wat een in mijn ogen normaal persoon zou moeten kunnen heb geprobeerd alle ballen in de lucht te houden en gefaald Het verlies van mijn baan heeft me erg aangegrepen het was voor mij een veilige constante en nu is de toekomst nog onzekerder geworden emotioneel ben ik er voor mijn gevoel niet sterker uitgekomen Zoals mensen altijd troostend zeggen Wel heb ik inzicht ontwikkeld en weet wat ik wel en niet moet doen Ik worstel met mezelf ik worstel met de tijd Ik kom allerlei uitdagingen tegen zoals een enorme bewegingsdrang en onrust door de medicijnen Ik heb geen concentratie kan niks hebben of ben alweer aan het huilen of doodmoe Maar ben wel veilig thuis In de zin dat mijn wereld nu klein is en overzichtelijk Ik ben wel heel helder in mijn hoofd en niet moe dat komt doordat we er zo snel bij waren Maar dat maakt het ook wel heel moeilijk want ik maak alles heel bewust mee Ik pieker veel als ik niet meer aan het werk verlies ik dan ook mijn huis en of ik wel ooit aan het werk kom kan ik het dan wel waarmaken of ga ik weer onderuit Op dit moment gaat alles te snel voor me ik was best handig op de computer of ipad maar ik maak er geen chocolade meer van Bouquetreeks is nog te hoog niveau ben bang voor alles en raak om de kleinste dingen in paniek Voel ik me even normaal alsof het niet is gebeurd maar dan komt alles naar boven Kortom ik zit er nog middenin Mensen proberen me te troosten je hebt je man nog je hebt je gezin nog richt je daar dan op Je waarde ligt niet in die baan Je gezondheid die is belangrijk En ze hebben gelijk Wees lief voor jezelf zorg goed voor jezelf Overvraag jezelf niet Het is de vorige keer ook goed gekomen Maar dit keer heb ik echt het gevoel dat mijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn zelfvertrouwen was nooit mijn sterkste punt mijn zelfbeeld is voor altijd veranderd En voor mijn gevoel ben ik uitgeknokt en zal ik niet niet meer op wilskracht kunnen maar moet ik afwachten wat er nog komt bovendrijven van mijn oude ik Ik concentreer me op acceptatie en probeer de goede dingen te doen Ik had altijd zo n gevoel van komt er nog een succesverhaal we kennen ze allemaal Mens doorstaat beproeving en het leven lacht hem weer toe hij heeft er van geleerd zijn beroep

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/mijn-ervaring (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Herstel, ervaringsverhaal 7 jaar psychiatrie & G.G.Z | ANOIKSIS Vereniging
    voelt als een overwinning Ik volg kickbokslessen en ik ben van plan om eind augustus te starten met judolessen om meer zelfvertrouwen te krijgen en mijn lichaam en geest sportief te ontwikkelen Tevens is het gezond en belangrijk voor mijn sociale contacten en het terug integreren in de maatschappij Ik wil deze gewoontes volhouden en het sporten als een basis zien voor mijn verdere herstel Ook hoop ik vriendschappen te kunnen sluiten en mijn gevoelens te kunnen delen met leeftijdsgenoten om zo mijzelf te ontwikkelen en anderen te kunnen inspireren en te helpen Op dit moment slik ik 175 mg Leponex en ondanks mijn heftige strijd tegen kunstmatige middelen begin ik steeds meer vrede te hebben met het feit dat ik nu medicijnen nodig heb om te herstellen van de psychoses Naast dit middel heb ik vroeger zo n beetje alle medicijnen geprobeerd maar omdat ik destijds ook drugs gebruikte kregen de medicijnen niet de kans om te werken Mijn wens is om op een gegeven moment medicijn vrij te zijn maar ik ben voorzichtig met de afbouw omdat mijn omgeving stress ervaart wanneer ik stop omdat ze angstig zijn dat ik terug in psychose beland Ik houd dus rekening met mijn omgeving en zie het herstellen en afbouwen van medicijnen als een wens maar doe het tevens rustig aan in een normaal tempo zodat iedereen zich er prettig en veilig bij voelt Verder eet ik biologisch voedsel drink ik veel water het liefst met citroensap rook ik niet en drink ik geen alcohol en vermijd ik suiker en koffie omdat ik mijn lichaam sterk willen laten worden en zo gezond mogelijk door het leven wil Tevens is het vermijden van stress heel belangrijk en het is het goed om mijn emoties te voelen Door veel te lachen maar ook door te huilen en mij niet te schamen voor mijn verleden maar om het een plek te geven en het te verwerken zodat ik verder kan met mijn leven Ik merk dat het steeds beter gaat met het voelen en ervaren van mijn emoties en daar ben ik heel blij mee Betreft de opnames ik heb meerdere keren in de isoleercel gezeten ook op het politiebureau omdat ik agressief gedrag vertoonde tijdens mijn psychoses vaak onder invloed en mensen angstig van mij werden Ik gun niemand een moment in de isoleercel en gelukkig is er een stroming gaande om mensen zo kort mogelijk of helemaal niet te separeren Dat maakt mij blij want het is niet humaan mensen te separen en het levert vaak trauma s op voor de desbetreffende persoon die wordt geïsoleerd Sinds ik op mijzelf woon investeer ik mijn tijd in persoonlijke ontwikkeling meditatie sport en spiritualiteit en dit maakt mij gelukkig plus dat het afleiding oplevert en een stukje rust en vrede Verder heb ik regelmatig contact met mijn familie en wil ik dagbesteding vinden in de vorm van vrijwilligerswerk hier in mijn huidige woonplaats Ik heb een zelfmoordpoging achter de rug omdat ik tijdens een

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/7-jaar-psychiatrie-ggz (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Psychose herstelverhaal | ANOIKSIS Vereniging
    zich te pletter en dacht dat ik gek geworden was Hij zei dat hij me zou laten opnemen de volgende dag Daar werd ik zo bang van dat ik s nachts de hele nacht wakker lag en gebeden heb ik weet niet wat er aan de hand is maar ik ben zo bang wilt U me alstublieft helpen De volgende ochtend had ik een enorme opruimdrang en heb alle spirituele boeken in de houtkachel verbrand Ik had in de gaten dat er iets niet klopte en heb een dominee en de huisarts bezocht Van daaruit ben ik in de hulpverlening bij het GGZ gekomen Ik kon thuis worden geholpen dus een opname is er niet van gekomen Weliswaar was het enorm zwaar om weer de realiteit te gaan zien want ik ben de eerste periode behoorlijk depressief geweest Maar ik ben wel gesterkt door m n geloof en ben weer in de bijbel gaan lezen en heb informatie op christelijke websites gezocht Stress kwetsbaarheid en het paranormale hebben mij in de psychose getrokken Ik ben nu een jaar verder en nog steeds erg moe Werken lukt deels maar ik moet niet onder druk staan of te ingewikkelde dingen doen Gelukkig is ons gezin weer hechter geworden en put ik hier kracht uit om door te zetten Anoniem Reactie toevoegen Printervriendelijke versie Stuur per e mail Reacties Zo Herkenbaar Ingediend door Anoniem op di 2015 10 06 19 41 Je verhaal is zo herkenbaar Ik wist tot voor kort helemaal niet wat mij mankeerde Ik heb heel vaak van dit soort projecten gehad waarbij ik helemaal opging in een onderwerp en van alles opzocht op de computer Ik heb ook een hele tijd zo kosher mogelijk geleefd Het hele gezin laten uitschrijven bij de kerk en toen Joods gaan leven Zelfs de kinderen dachten dat we Joods waren Ik schaam me gek nu ik het opschrijf Maar ik vond het allemaal best normaal Ik wilde ook echt Joods worden uit alle macht Dat was zo n beetje mijn enige doel in mijn leven nog Ik schreef met rabbijnen in Nederland Europa de Verenigde Staten Ik functioneerde voor de buitenwereld normaal maar van binnen kolkte het altijd en ik was heel vaak op internet Ik bezocht steeds dezelfde sites en ging op zoek naar nieuwe Het is wel over gegaan maar heeft zo n anderhalf jaar geduurd misschien ietsje langer Ik heb ook lang contact gehad met een pastor in de U S A die aan snake handling doet naar een bepaalde bijbeltekst waarin staat And they shall take up serpents En ik ben niet eens gelovig Maar ik kan me niet losmaken van de sektes binnen het christendom zoals ook de fundamentalistische mormomen waar polygamie nog gewoon is Al die dingen zijn projecten van me geweest Nu heb ik risperdal en doe ik dat niet meer maar heb ik vreselijke doodsangsten en denk ik ieder moment dood te kunnen gaan en dat ik snel doodga en dat alles eigenlijk al dood

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/mijn-psychose (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Aanloop naar mijn psychose | ANOIKSIS Vereniging
    maar waarin ik zeer achterdochtig en angstig was Ik kreeg stemmen en beelden die angstaanjagend waren Een letterlijke hel zoals die beschreven staat in de bijbel Mijn lijf werd uit elkaar gerukt en had helse pijnen Uiteindelijk werd ik met een machtiging opgenomen en belandde ik in de isoleer Daar kreeg ik acutare fenagan en raakte buiten bewustzijn Daarna krabbelde ik langzaam weer op en ging het beter Achteraf gezien heeft die manie me laten zien en voelen dat geluk bestaat en dat er ook positieve kanten aan het leven zitten Ik liep vooruit op mijn geluk dat nog moest komen en moest dit meemaken om te weten dat geluk nog bestaat en dat ik het nog kon voelen Ik ben inmiddels al weer een aantal jaar verder en ben gelukkig Ik heb regelmatig vrolijke momenten Het ultieme geluk daar heb ik in mijn manie aan geproefd En dat smaakt naar meer Ik kan heel gelukkig zijn op bepaalde momenten Als ik een geur ruik die me ergens aan doet denken of ik zie een bepaald licht of een kleur maar ook muziek bijvoorbeeld Ik ben blij met de ervaringen die ik heb gehad de positieve en negatieve ze horen allebei bij mijn leven Ik zou niets gemist willen hebben Ik ben er een geestelijk en rijk mens van geworden Beiske Printervriendelijke versie Stuur per e mail Vereniging Anoiksis Wie zijn wij Interne gedragscode Klachtenregeling Invloed en zeggenschap Disclaimer Donaties van farmaceuten Farmacie Codes Anbi Anoiksis activiteitenplan 2014 Beloningsbeleid 2013 2014 Samenvatting van de jaarrekening van 2014 Lotgenotencontact Ervaringspel Spelregels Verslagen Contactformulier Schizofrenie Schizofrenie in de kindertijd Schizoaffectieve stoornis Misverstanden Behandeling Een dimensioneel model Een goede naam Hoe verder Helpt bewegen bij schizofrenie Schizofrenie een levend verlies Symptomen schizofrenie Wat zijn wanen Soorten wanen Wat zijn hallucinaties Stemmen horen Psychose

    Original URL path: http://www.anoiksis.nl/content/de-aanloop-naar-mijn-psychose-was-ik-depressief-en-somber (2016-01-29)
    Open archived version from archive



  •