archive-nl.com » NL » B » BNBN.NL

Total: 12

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • BOB ZWANINK DESIGN PORTFOLIO
    gelegen op het landgoed Hoboken in Rotterdam aan de Westzeedijk De kunsthal bevindt zich in de groene omgeving van het museumpark De entree is geplaatst naar het museumpark daar komt gezien de parkeergelegenheid de grootste bezoekersstroom vandaan Het gebouw bestaat uit meerdere volumes die spelen met hoogte en zichtlijnen De gevel contrasteert van zeer open in het westen naar zeer gesloten aan andere zijdes De gevel van de zaal op de 1e verdieping heeft een algensysteem waardoor biomassa verkregen kan worden Boven op het dak wordt zonne energie opgevangen met PV panelen overig dakoppervlak wordt benut door vegetatie en een openbaar toegankelijke helling die naar het museumpark gericht is Qua situering van het programma heeft het ontwerp veel gelijkenissen met de huidige kunsthal die op dat gebied goed in elkaar zit Restaurant café en auditorium staan met elkaar in verbinding en zijn aan de westgevel geplaatst Alle expositieruimte is aan de oostzijde van het gebouw gesitueerd daartussen bevindt zich een centrale as met daaraan de kassa winkel liften toegang tot het kantoor en de trap naar de foyer en het auditorium FACADES AND CUT TROUGH Swipe left or right to view images In order of appearance east south west and

    Original URL path: http://www.bnbn.nl/kunsthal.html (2016-02-01)
    Open archived version from archive


  • BOB ZWANINK DESIGN PORTFOLIO
    out of the façade also by using louvres We combined the extraction of light and heat and we do so by concentrating sunlight with so called parabolic reflectors The first concept used lenses to focus sun light CONCEPT The sun shading exists out of parabolic reflectors that guide the sunlight to one focus point At the focus point the visible light and heat are separated and transported to the inside of the building There are to different systems that separate the visible light and heat Both systems use optical fibre cables to transport the visible light and water tubes to transport the heat In the first system the light falls upon an array of small lenses that focus the light into an optical fibre cable At the sides are two black water tubes that absorb the heat The second system exists out of a transparent tube were water is flowing on the inside to absorb the heat The tube is coated with a luminescent dye that will guide the light to the end of the tube were a conical parabolic light concentrator focusses the light into an optical fibre cable Once the light is on the inside of the building

    Original URL path: http://www.bnbn.nl/buckylab.html (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • BOB ZWANINK DESIGN PORTFOLIO
    growth a new main entrance is built to the provincial road between Delft and Rijswijk and the old entrance is in decay for quite some time Still in use for employees to enter the campus DSM started a competition for a new design to recover the historic relationship between the factory and the Agnetapark The current entrance increases the contrast between the two worlds of the chemical site and the Agnetapark CONCEPT Het Agnetapark en de van origine gist en spiritusfabriek hebben een historische verbinding met elkaar die met de huidige entree niet tot zijn recht komt Door te refereren naar een van de hoofdactiviteiten van het chemiecomplex toen en nu gistproductie wordt de historische identiteit zichtbaar en de relatie met het Agnetapark in ere hersteld Het effect van gistcellen onder een microscoop wordt bereikt door gebruik te maken van lokale materialen die op het terrein van DSM zelf te vinden zijn Restmateriaal en vervangen pijpleidingen worden verzaagd tot onderdelen van een omheining die de blikvanger wordt van de vernieuwde entree aan het Agnetapark De verzaagde pijpleidingen van verschillende diameters worden opgestapeld en vormen zo een organisch hekwerk wat refereert naar gistcellen Verlijmde stukken pijpleiding worden bijeen gehouden door T

    Original URL path: http://www.bnbn.nl/dsm.html (2016-02-01)
    Open archived version from archive

  • BOB ZWANINK DESIGN PORTFOLIO
    the water This archetype is the basis for our concept a local bridge embedded in the surrounding polder nature CONCEPT The primordial archetype of a bridge a tree crossing the water To fully embed the bridge in it s surrounding landscape it has a subtle curve Local branches of willow are used to clad the skin of the bridge The willow branches form a wicker mimicking the bark of a

    Original URL path: http://www.bnbn.nl/karitaat.html (2016-02-01)
    Open archived version from archive



  •