archive-nl.com » NL » B » BOUWEENPC.NL

Total: 678

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Gigabyte Brix Pro GB-BXi7-4770R review | Bouweenpc
    TB of een tweede SSD van maximaal 1 TB Ook de Western Digital Black2 1 TB HDD 120 GB SSD past Voor netwerk en audio heeft Gigabyte zelf al gezorgd Het half size mini PCI Express slot is standaard gevuld met een Realtek RTL8723AE een kaartje dat zorgt voor 802 11n WiFI en Bluetooth 4 0 Draadloos internet gaat alleen via de 2 4GHz band en met maar één antenne waardoor de theoretische maximumsnelheid wordt beperkt tot 150 Mbps De Realtek chips RTL8111G en ALC269 zorgen voor respectievelijk Gigabit ethernet en stereo geluid Benchmarks en prestaties Een Core i7 4770K op 3 5 GHz haalde in onze review 8 52 Cinebench 11 5 punten Deze i7 4770R komt tot een score van 7 56 punten precies tussen de topmodellen van de Sandy en Ivy Bridge generaties in In ieder geval mag duidelijk zijn dat met de CPU prestaties niets mis is In 3DMark Cloud Gate scoort de GPU in de i7 4770R ruim 10 000 punten wat betekent dat de prestaties van de populaire Radeon HD 4770 inmiddels in een geïntegreerde videochip zitten In vergelijking met nu verkrijgbare kaarten is ie zo n 10 procent sneller dan de NVIDIA GeForce GT 640 maar een kwart langzamer dan de GTX 650 en R7 250 De meeste 1080p games zijn op low of medium prima speelbaar Over de WiFi prestaties zijn we niet tevreden Waar we via een kabel met snelheden van meer dan 450 Mbps 56 MB s kunnen lezen en schrijven naar een NAS blijft daar via WiFi respectievelijk 21 en 28 Mbps van over Dat komt dus neer op zo n 3 MB s teleurstellend Veel internetverbindingen zijn tegenwoordig al sneller dan dat De door Gigabyte aan ons meegeleverde SSD een Plextor M5M van 128 GB is goed voor een PCMark 8 Storage resultaat van 4 947 punten waarbij de hele test een uur en zes minuten duurde Het SODIMM etje was van Transcend 4 GB groot en geklokt op 1 600 MHz In idle waren de processorkernen gemiddeld 45 graden en produceerde de Brix Pro 43 6 decibel aan geluid wat prima maar wel hoorbaar is De fan draaide 1 100 rondjes per minuut om de 3 watt door de hele processor gegenereerde warmte weg te werken We moesten de 100 load test van zowel de CPU als GPU voortijdig afbreken omdat de cores een temperatuur van 100 C bereikten Dat gebeurde al na minder dan twee minuten Hoewel de fan naar 3 800 rpm opschaalde en daarbij een herrie van maar liefst 60 db veroorzaakte was het totale energieverbruik van 79 watt duidelijk te gortig voor het compacte koelsysteem Conclusie De Gigabyte Brix Pro is een interessant concept Nog nooit eerder zagen we zoveel rekenkracht in zo n kleine formfactor De volwaardige i7 processor biedt het prestatieniveau dat we van de socket 1150 topmodellen gewend zijn en combineert dat met een voor geïntegreerde begrippen ontzettend krachtige GPU waarmee je op lage settings prima kunt gamen In combinatie

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/hardware-reviews/gigabyte-brix-pro-review (2015-11-02)
    Open archived version from archive


  • MSI Z87-G45 Gaming review | Bouweenpc
    uitbreidingskaartjes zijn nog eens vier x1 sleuven aangebracht Aan de zijkant van het bord vind je zes SATA aansluitingen allemaal van het 6Gbps type De laatste aansluiting wordt inactief als je een SSD installeert in het mSATA slot dat zich naast de socket bevindt De Z87 G45 kan zes USB 3 0 poorten aansturen waarvan twee via een interne header en dus vier op het I O paneel Wat betreft de audio blaast MSI hoog van de toren Hoewel de basis een normale Realtek ALC1150 codec is gaat het signaal langs een amplifier en condensators van hoge kwaliteit Zelfs de vergulde audio jacks zouden bij moeten dragen aan het beste geluid Door de amplifier is het uitgestuurde geluid vooral lekker hard wat handig kan zijn voor mensen met een headset Zoals op alle Gaming borden van het merk zien we ook op de G45 de Killer E2200 netwerkchip terug Hoewel die technisch handig in elkaar zit en we er lang over kunnen schrijven is het verschil met een goeie Intel chip in de praktijk niet meetbaar Het nuttigste aan Killer ethernet is nog wel de software Die beschikt over een paar features waarmee je verkeer kunt prioriteren en updates van allerhande programma s kunt uitschakelen terwijl je aan het gamen bent Met VGA Boost detecteert je mobo dat er ook een MSI Gaming videokaart is geïnstalleerd Naast dat zo n config qua kleuren goed matcht wordt het stroomlimiet wat opgerekt waardoor je videokaart verder kan turbo en De kleine applicatie Super RAID laat je de Intel technologieën Smart Response Rapid Start en Smart Connect snel instellen een handige toevoeging want voor normale gebruikers is dat niet altijd even makkelijk De laatste feature wordt Gaming Device Port genoemd Deze USB poorten en PS 2 aansluiting hebben een hogere polling rate waardoor ze in combinatie met speciale muizen en toetsenborden een lagere reactietijd hebben In de UEFI BIOS kun je via Total Fan Control al je fans een eigen profiel geven en alle info erover uitlezen Fast Boot waarmee sinds Windows 8 een aantal BIOS checks worden overgeslagen waardoor het booten sneller gaat wordt ondersteund Met twee connectors voor CPU ventilatoren en drie aansluitingen voor chassis fans kun je vrijwel altijd uit de voeten Conclusie Met de Z87 G45 haal je een bord in huis dat eigenlijk alles biedt wat je als gamer wilt hebben MSI heeft m laten certificeren voor SLI de audio en netwerkchips zijn kwalitatief en we vinden eigenlijk geen punten waarop bezuinigd is In deze klasse vind je ook de Z87 Extreme4 van ASRock die vijf euro goedkoper is Die heeft overall wat betere specs dual BIOS meer USB 3 0 poorten DisplayPort maar ziet er duidelijk minder gelikt uit en mist een mSATA slot Laten we duidelijk zijn voor een systeem waarop je lekker kunt gamen met een high end videokaart heb je absoluut geen moederbord van 120 euro nodig In de meeste gevallen volstaat een B85 bordje kies alleen voor de Z87 chipset als je één

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/hardware-reviews/msi-z87-g45-gaming-review (2015-11-02)
    Open archived version from archive

  • Hardware | Bouweenpc - Page 2
    is het TDP lager Lees meer Samsung SSD 840 Evo 250 GB Plextor M5 Pro Xtreme 512 GB review Tomas oktober 14 2013 0 Twee van de populairste SSD s van dit moment zijn de Samsung SSD 840 Evo en de Plextor M5 Pro Xtreme In deze review zetten we ze tegenover elkaar De Samsung SSD 840 Evo 250 Lees meer Gigabyte GA Z87X UD5H GA Z87X UD3H en GA B85M HD3 review Tomas augustus 20 2013 0 Inleiding Naast MSI en ASUS verstrekte ook Gigabyte ons een paar moederborden die geschikt zijn voor Intels Haswell processors en dus over socket 1150 beschikken Het koos voor de GA Z87X UD5H een bord dat bijna 200 Lees meer MSI Z87 GD65 Gaming en Z87 MPower review Tomas augustus 8 2013 0 Inleiding MSI stuurde ons twee moederborden op met de Intel Z87 chipset voor de Haswell processors De Z87 GD65 Gaming is gericht op fanatieke gamers terwijl de Z87 MPower duidelijk gemaakt is voor overklokkers Beide modellen zijn Lees meer ASUS GeForce GTX 760 en GTX 780 DirectCU II OC review Tomas juli 30 2013 2 Inleiding Een paar dagen geleden lagen er nog twee GTX 770 s van MSI op de testbank vandaag is het alweer de beurt aan de twee andere videokaarten uit de NVIDIA GeForce 700 serie de GTX Lees meer MSI GeForce GTX 770 Gaming en Lightning SLI review Tomas juli 24 2013 0 Inleiding Eind mei lanceerde NVIDIA de GeForce GTX 770 Deze chip is gebaseerd op de GK104 GPU en beschikt over 1 536 shaders Dit maakt het eigenlijk een rebrand van de GTX 680 maar dan met Lees meer Previous 1 2 3 4 Next Last Kortingscode Azerty nl Klik hier voor een speciale Azerty nl kortingscode voor Bouweenpc gebruikers Nieuwsheadlines 15 4 Corsair

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/hardware-reviews/page/2 (2015-11-02)
    Open archived version from archive

  • Hardware | Bouweenpc - Page 3
    Een van de nieuwere ontwikkelingen zijn de miniPCs die afgeleid zijn van de mobiele Lees meer ASUS ARES II AMD Radeon HD 7990 review Tomas maart 30 2013 2 Inleiding Wow Dat was de eerste indruk bij het in ontvangst nemen van de ARES II die een medewerker van ASUS persoonlijk kwam langsbrengen Bij het testen van een videokaart als de ARES II Lees meer AMD Radeon HD 7790 review Tomas maart 22 2013 0 Vandaag lanceert AMD de Radeon HD 7790 In tegenstelling tot de HD 6790 is het geen afgeslankte HD x800 kaart maar een compleet nieuwe chip De Bonaire chip bevat 896 stream processors en is gebaseerd op de Lees meer AMD A10 5700 Trinity review Tomas januari 22 2013 2 In oktober vorig jaar testten we al de A10 5800K en A8 5600K de belangrijkste modellen uit AMD s Trinity serie APU s Bij deze combinatie van CPU en GPU zet AMD zwaar in op de geïntegreerde videochip zodat Lees meer Asus Vivo Tab RT 64 GB met dock review Maurits november 21 2012 2 Inleiding Hoewel Microsoft zelf begon met het ontwikkelen van tablets werden ze pas populair nadat Apple met zijn iPad kwam Dit kwam ten eerste door de hardware De tablets van toen waren log en Lees meer Corsair Neutron GTX 240 GB review Tomas november 10 2012 1 Inleiding In deze review bespreken we de Corsair Neutron GTX 240 GB Deze SSD is erg bijzonder omdat hij is gebaseerd op een controller die we nog niet eerder hebben gezien Corsair is de Lees meer Previous 1 2 3 4 5 Next Last Kortingscode Azerty nl Klik hier voor een speciale Azerty nl kortingscode voor Bouweenpc gebruikers Nieuwsheadlines 15 4 Corsair brengt twee nieuwe 960GB en 480GB SSDs uit 14 4 Nieuw H81

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/hardware-reviews/page/3 (2015-11-02)
    Open archived version from archive

  • Hardware | Bouweenpc - Page 8
    computer heeft het en toch stond er tot nu nog geen review van op Bouweenpc Tot nu dan en we starten meteen goed met een interessant setje geheugen van OCZ namelijk 2GB Lees meer Scythe Hard Disk Stabilizer II Bouweenpc augustus 10 2007 0 Een tijdje geleden had Scythe een product De Hard Disk Stabilizer Deze zou de pc stiller moeten maken maar aangezien Scythe vond dat ze dit eigenlijk wel beter konden hebben ze dit ook maar Lees meer First Previous 6 7 8 Kortingscode Azerty nl Klik hier voor een speciale Azerty nl kortingscode voor Bouweenpc gebruikers Nieuwsheadlines 15 4 Corsair brengt twee nieuwe 960GB en 480GB SSDs uit 14 4 Nieuw H81 moederbord bij Biostar 14 4 Be Quiet introduceert een nieuwe CPU koeler 12 4 Nvidia Geforce GTX 980 Ti komt uit in september 12 4 Details over de AMD Zen CPU lekken uit 7 1 EVGA toont twee nieuwe GTX 980 videokaarten 6 1 Corsair onthult hun snelste SSD tot nu toe 4 1 MSI kondigt de GTX 970 Gaming 100ME aan 4 1 Asus geeft gratis moederborden weg 4 1 Experts verwachten gesofisticeerde malware in 2015 Computer kopen 500 1000 1000 Budgetsysteem Prijs 397 55 januari 2015 Direct Bestellen Budget gamesysteem Prijs 405 14 januari 2015 Direct Bestellen Ultra budgetsysteem Prijs 252 58 januari 2015 Direct Bestellen Office systeem Prijs 612 27 januari 2015 Direct Bestellen Mainstream gamesysteem Prijs 855 82 januari 2015 Direct Bestellen High end gamesysteem Prijs 1 198 14 januari 2015 Direct Bestellen Videobewerkingssysteem Prijs 1 660 20 januari 2015 Direct Bestellen Tags AMD android Apple asus battlefield 4 behuizingen benchmarks bep Computex cooler master corsair CPU drivers e3 ea games gaming GeForce gigabyte gpu gtx 780 Haswell Intel Microsoft moederborden msi notebooks NVIDIA processors R9 290X Radeon samsung smartphones sony

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/hardware-reviews/page/8 (2015-11-02)
    Open archived version from archive

  • Noctua NH-D15 review | Bouweenpc
    druk uit te oefenen op het moederbord Er hangt ruim een kilo aan gewicht hieraan dus dit is zeker een belangrijk punt Verder is het even nadenken over hoe je de koeler met de fans plaatst Sowieso zal je voor de montage de fans van de koeler moeten afhalen Dan monteer je hem gewoon met de bedrukking van het logo bovenop de juiste kan op Vervolgens kan je de fans met de meegeleverde clips die er niet indrukwekkend uitzien maar wel erg functioneel zijn zelf indelen Dan moet je erop letten dat er tegen elk koelblok een fan aan zit voor de beste prestaties Wij hebben in ons systeem uiteindelijk een fan in het midden en een fan aan de kant van het IO paneel van het moederbord gemonteerd waardoor alle RAM sloten gevuld kunnen worden met high profile RAM geheugen Hoe je het uiteindelijk zelf indeelt is afhankelijk van je eigen opstelling maar daar zul je dus in verband met het formaat van deze koeler wel even rekening mee moeten houden Prestaties Wij hebben onze testmethode grondig aangepast om zo betere resultaten te kunnen verkrijgen Zo hebben we nu een open systeem waarbij er dus geen casefans zijn en het geluid van de koeler niet wordt gedempt door de behuizing De HDD is losgekoppeld en de voeding maakt geen geluid dus zo krijgen we een goede en accurate meting van het component Methode Methode We gebruiken Intel Extreme Tuning Utility met de ingebouwde stress test om de CPU aan het werk te zetten in load In het programma zelf kunnen we ook de temperatuur uitlezen Voor de idle meting wordt er 10 minuten gewacht zonder iets te doen op de desktop en bij load wordt de stress test 10 minuten aangezet In de laatste minuut meten we de geluidsproductie en aan het einde bekijken we de gemiddelde temperatuur die in het programma wordt aangegeven Ook doen we een meting met Prime95 een benchmark die gemaakt is om de CPU zo heet mogelijk te laten worden Dit is geen realistische temperatuur die je in de praktijk kan verwachten van een i7 4770K maar het is natuurlijk wel goed om te weten hoe een koeler het zal doen in nog extremere situaties De geluidsmeting wordt uitgevoerd met onze Voltcraft SL 200 op zo n 15 cm afstand van het koelblok en buiten de luchtstroomrichting De temperaturen worden genormaliseerd naar een kamertemperatuur van 20 graden Testsysteem Intel Core i7 4770K stock 3 5 GHz 3 9 GHz Turbo Boost MSI Z87 GD65 Gaming Kingston HyperX Beast 2x 8 GB 2400 MHz CL11 Corsair Force LS 120 GB Corsair RM750 Resultaten Bij de idle meting blijft de CPU op een prima temperatuur en draaien de fans met zo n 215 rpm nog zachter dan de opgegeven minimumsnelheid De koeler is dan zo goed als onhoorbaar Onze geluidsmeter pikt hem nog wel net op met 34 2 dB in plaats van de nulmeting van 34 0 dB Bij de load meting wordt de CPU

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/koeling-reviews/noctua-nh-d15-review (2015-11-02)
    Open archived version from archive

  • Arctic Freezer i30 CPU-koeler review | Bouweenpc
    klusje Koelpasta wordt natuurlijk van eigen makelij meegeleverd maar omdat je het moet uitspreiden over vier losse heatpipes ben je er echt wel snel doorheen Het tubetje MX 4 zit maar voor een derde vol Twee keer installeren haal je er niet mee In onze benchmarks blijkt dat de koeling prima is maar dat gaat onherroepelijk ten koste van de geluidsproductie In idle is de fan al duidelijk hoorbaar en onder load wanen we ons echt een paar jaar terug in de tijd toen luchtkoelers nog herrie mochten maken De Arctic Freezer i30 kan het simpelweg niet winnen van de concurrentie zoals de 412S Die loopt dan wel een paar graden warmer maar is een stuk stiller Dat is veel belangrijker dan een klein koelingsverschil onder load Print PDF Tweet TAGS Arctic benchmarks bep cpu koeler Freezer i30 processorkoelers POSTED IN Koeling About the author Tomas View all posts by Tomas De passie voor computers van Tomas begon al vroeg toen hij op zijn zevende zijn eerste site lanceerde Eind 2010 werd hij gevraagd om voor Bouweenpc te gaan schrijven als nieuwsposter Hij klom op tot eindredacteur en kondigde in maart 2014 aan dat hij afscheid nam van BEP Sindsdien schrijft hij voor Hardware Info Twitter Geef een reactie Klik hier om je antwoord te annuleren Naam verplicht E mailadres wordt niet gepubliceerd verplicht Site Nieuwsheadlines 15 4 Corsair brengt twee nieuwe 960GB en 480GB SSDs uit 14 4 Nieuw H81 moederbord bij Biostar 14 4 Be Quiet introduceert een nieuwe CPU koeler 12 4 Nvidia Geforce GTX 980 Ti komt uit in september 12 4 Details over de AMD Zen CPU lekken uit 7 1 EVGA toont twee nieuwe GTX 980 videokaarten 6 1 Corsair onthult hun snelste SSD tot nu toe 4 1 MSI kondigt de GTX 970

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/koeling-reviews/arctic-freezer-i30-cpu-koeler-review (2015-11-02)
    Open archived version from archive

  • Noctua NH-U12S en NH-U14S met dual-fan review | Bouweenpc
    LGA2011 socket werkt wat anders Eerst schroef je vier boutjes in de socket zelf waar je dan direct de montagestaafjes en de schroeven aan vastmaakt De rest werkt hetzelfde als bij de mainstream Intel sockets Als je een AMD systeem hebt moet je eerst de retentiebrackets verwijderen Daarna bevestig je de spacers en de mounting bars aan AMD s originele backplate Ook op deze systemen is het daarna een kwestie van de heatsink vastschroeven Via de twee klemmetjes zet je de fan eenvoudig vast Om een tweede fan te installeren zit er een setje extra dikke spacers voor Noctua fans in de doos Door een iets grotere ruimte tussen de pull fan en het koelblok zou de luchtstroom vloeiender moeten lopen De fabrikant levert een tubetje NT H1 koelpasta een low noise adapter een simpele schroevendraaier en een reepje antivibratiemateriaal voor alternatieve fans mee als extra accessoires De fans NF A15 PWM en NF F12 PWM Bij de koelers krijg je een fan van Noctua zelf De NF A15 PWM heeft 140mm montagegaten maar door zijn ronde frame een diameter van 150 mm De 120mm versie de NF F12 PWM is een normaal exemplaar Als je de fans los koopt krijg je er een low noise adapter 4 pins Y kabel en 30cm verlengkabel bij Naast vier fanschroeven krijg je er ook vier vibratie compensators bij Benchmarks We hebben onze benchmarks uitgevoerd met het volgende testsysteem De Corsair waterkoelers zijn getest in combinatie met een Sandy Bridge processor die zijn warmte door dit verschil beter kwijtraakt De temperatuurtests zijn dus slecht vergelijkbaar Metingen gebeuren met een Voltcraft SL 50 geluidsmeter op 10 cm afstand Intel Core i7 4770K MSI Z87 GD65 Gaming Kingston HyperX 16 GB 2 400 MHz CL11 Plextor M5 Pro Xtreme 512 GB Corsair Professional AX750 Temperatuur Qua koeling weten beide koelers de CPU keurig op 60 graden te houden Met een tweede fan zakken de temperaturen met 2 graden Geluidsproductie Het grootste deel van de tijd dat je achter je pc zit zal die zeer waarschijnlijk niet vol worden belast In idle is de U14S met twee fans nipt het stilst doordat die langzamer kunnen draaien dan de config met één fan of de kleinere exemplaren Onder load gaan ze echter flink aan het werk en is de U14S met één fan met afstand de stilste Conclusie De Noctua NH U12S en NH U14S zijn koelers die tot de huidige topklasse qua luchtkoeling behoren Door de ondersteuning voor Intels sockets 775 en 1366 te beëindigen kan de Oostenrijkse fabrikant het montageproces een stuk simpeler maken Als je gewend bent om Scythe Mugens te installeren is dit een grote verademing Opvallend is dat beide koelers erg stil zijn In idle komen ze nauwelijks boven het omgevingsgeluid uit Een tweede fan voegt zeker nog wat extra prestaties toe maar ook met één fan zijn deze twee koelers al heel erg aan te raden De NH U14S presteert nog net wat beter dus geven we die een Best Tested

    Original URL path: http://www.bouweenpc.nl/reviews/koeling-reviews/noctua-nh-u12s-en-nh-u14s-met-dual-fan-review (2015-11-02)
    Open archived version from archive