archive-nl.com » NL » D » DBAUDIT.NL

Total: 71

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Privacy-audit | Duijnborgh Audit
    een hoge mate van zekerheid hoe het met de bescherming van de persoonsgegevens in de organisatie is gesteld Op basis van een positief oordeel van een zgn privacy auditor bestemd voor het maatschappelijk verkeer kan de verantwoordelijke organisatie onder voorwaarden toestemming worden verleend het logo of keurmerk Privacy audit proof te mogen gebruiken Dit oordeel van de privacy auditor is gebaseerd op Richtlijn 3600 Assurance opdrachten met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens Privacy audits Doel van deze richtlijn is grondslagen vast te stellen en aanwijzingen te geven voor de uitvoering van assurance opdrachten op dit terrein De richtlijn is een antwoord op de toenemende vraag uit de markt naar een onafhankelijk oordeel van een derde over het stelsel van maatregelen en procedures van een organisatie met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens De privacybescherming in Nederland wordt sinds 2001 geregeld in de Wet bescherming persoonsgegevens WBP Vrijwel elke organisatie in Nederland heeft te maken met deze wet Teneinde organisaties behulpzaam te zijn bij het bepalen in hoeverre men voldoet aan de WBP is in samenspraak met het NIVRA en de NOREA het project Ontwikkeling audit producten Wet Bescherming Persoonsgegevens WBP gestart Dit heeft inmiddels geleid tot een viertal producten die bedrijven in staat stelt zelf na te gaan in hoeverre men voldoet aan de WBP Daarnaast wordt door middel van de richtlijn ook de mogelijkheid geopend voor een externe beoordeling en certificering Deze kan worden uitgevoerd door een Register EDP auditor RE of Register Accountant RA die over voldoende kennis en expertise inzake de Wbp alsmede de gebruikte Informatietechnologie beschikt om de beoordeling op grond van de richtlijn uit te voeren Bron website https www privacy audit proof nl een inititatief van de NOREA en het NIVRA i s m het College Bescherming Persoonsgegevens Snel Contact Meer weten over

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/privacy-audit/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive


  • Testimonials | Duijnborgh Audit
    in food en non food retail Naast consultancy heeft het bureau een sterk ICT component Ter ondersteuning van de consultancy is standaard software ontwikkeld waar ongeveer 3000 organisaties gebruik van maken Lees meer op www jurjendevriesretail nl WebElect over ISAE3402 audit Wij kijken terug op een plezierige samenwerking WebElect beschikt nu over een gedegen kwaliteitsplan op basis waarvan Duijnborgh haar auditrapport kon maken en de verklaring kon afgeven Een aantal van onze klanten vroeg WebElect om een certificaat waaruit zou blijken dat de ter beschikking gestelde personeelsgegevens bij WebElect in vertrouwde handen zijn en dat men op een integere verkiezingsuitslag mag rekenen bij gebruik van de software van WebElect Via het internet zijn wij met Duijnborgh Audit in contact gekomen Samen hebben we geconcludeerd dat met een ISAE3402 verklaring Type 1 aan de vraag van onze klanten invulling kon worden gegeven Dit op basis van de vragen de omvang van WebElect en de beperkte tijd die ons door de klant gegeven werd In prima samenwerking werd een auditproces opgezet waarbij in korte tijd op een interactieve wijze een kwaliteitsplan voor WebElect werd gemaakt Nauwelijks 3 maanden na het eerste contact werd na een audit op 26 april 2013 het certificaat aan ons uitgereikt Door dit traject is de aandacht voor veiligheid en integriteit bij WebElect nog meer centraal komen te staan Rudolf Sloof directeur WebElect Over WebElect WebElect verzorgt voor haar klanten digitale verkiezingen voor ondernemingsraden pensioenraden en medezeggenschapsraden via het internet Daarbij wordt gebruik gemaakt van personeelsgegevens waarmee een zogenaamd kiesregister wordt samengesteld Lees meer over WebElect op www WebElect nl BAM Poort van Bunnik over EDP audit Duijnborgh Audit heeft bij ons de jaarlijks verplichte EDP audit van ons Prestatie Meet Systeem uitgevoerd We zijn blij met de prettige en deskundige wijze waarop dat is gegaan en we gaan aan de slag met de waardevolle adviezen Poort van Bunnik was als samenwerking van BAM bedrijven verantwoordelijk voor de verbreding van de A12 tussen Utrecht en Veenendaal en is tot 2032 verantwoordelijk voor het onderhoud van dit weggedeelte In deze onderhoudsfase moeten wij zelf nauwkeurig monitoren of de weg nog aan alle eisen voldoet en op basis van een ingewikkelde in het contract overeengekomen berekening de kwartaalvergoeding uitrekenen De resultaten van de monitoring leggen we minutieus vast in het Prestatie Meet Systeem Hierin is de geautomatiseerde berekening van de kwartaalvergoeding geïntegreerd De resultaten van de EDP audit geven ons en onze opdrachtgever Rijkswaterstaat het vertrouwen dat vastlegging van informatie en de berekening betrouwbaar is en leidt tot de juiste kwartaalvergoeding In het audittraject heeft Duijnborgh Audit door een pragmatische aanpak deze audit op een kritische degelijke en opbouwende manier uitgevoerd De gesprekken die in een goede sfeer verlopen geven ons inzicht in mogelijkheden om verdere verbeteringen door te voeren waar wij en onze klanten in volgende projecten van kunnen profiteren Volgend jaar zal de EDP audit opnieuw door Duijnborgh Audit worden uitgevoerd Kasper van Esch Projectorganisator BAM Wegen Poort van Bunnik is als samenwerkingsverband van BAM PPP BAM Wegen

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/testimonials/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive

  • Werken bij Duijnborgh Audit | Duijnborgh Audit
    terwijl je daarbij alle ruimte krijgt om zelf mee te groeien lees dan verder of ga direct naar de actuele vacatures Wij vragen van jou Je bent flexibel en voelt je thuis in een omgeving waar veel gevraagd wordt van je zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid Je hebt een relevante hbo academische of postdoctorale opleiding bijv in de richting IT bedrijfs en bestuurskunde bedrijfs economie kwaliteit of auditing Je past binnen onze bedrijfscultuur waar alles kan maar ook veel moet Heel belangrijk vinden wij het dat er een klik is met ons bedrijf en de medewerkers Je bent professioneel en serieus dat hoort tenslotte bij ons vak maar beschikt ook over een goed gevoel voor humor Je hebt overwicht maar kan ook goed luisteren naar datgene wat de klant te vertellen heeft Kortom je bent de juiste sparringpartner voor je klant Je beseft dat de klant veel geld voor je advies of beoordeling betaalt en zet daar een goede dienst of product tegenover Je beweegt je gemakkelijk in uiteenlopende organisaties en culturen Je hebt een uitstekend commercieel gevoel en kunt dat goed combineren met een dienstverlenende functie We beseffen dat we veel vragen en verschillende uiteenlopende eigenschappen in 1 persoon terug willen zien Voor de juiste mensen geldt dan ook The sky is the limit Wat bieden wij Een leuke werkomgeving waar collegialiteit en wederzijds respect hoog in het vaandel staan maar waar ook veel ruimte is voor humor De mogelijkheid om opleidingen te volgen waarmee je je ambitie gestalte kunt geven bijvoorbeeld de postdoctorale RE of RO opleiding of een andere voor de functie relevante studie Binnen grenzen is alles bespreekbaar en je kunt op je eigen manier invulling geven aan de wijze waarop jij je werk uitvoert Je krijgt de ruimte om nieuwe markten te ontdekken en nieuwe producten

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/vacatures/werken-bij-duijnborgh-audit/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive

  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen | Duijnborgh Audit
    tot betere resultaten voor ons bedrijf en de samenleving Hoe wordt binnen Duijnborgh uitvoering gegeven aan het MVO beleid MVO maakt binnen Duijnborgh een wezenlijk onderdeel uit van de volgende beleidsterreinen Personeelsbeleid Milieubeleid Klanttevredenheidsbeleid Veiligheidsbeleid Sponsoringsbeleid Cradle to Cradle beleid Hieronder volgen enkele concrete voorbeelden van ons MVO beleid Ondersteuning goed doelen Een vast percentage van de winst van Duijnborgh Audit wordt jaarlijks aan goede maatschappelijke doelen gegeven De afgelopen jaren doneerden wij onder meer aan de Stichting Kinderen Kankervrij KiKa de Stichting Save the children en aan de Stichting Koninklijke Nederlands Geleidehonden Fonds KNGF Ook sponsoren wij elk jaar een selectie uit onze klantenkring leveranciers en collegabedrijven die meedoen aan de Alpe d HuZes Dit is een actie waarbij deelnemers hardlopend wandelend of fietsend onder het motto opgeven is geen optie op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker Wij ondersteunen dit initiatief van harte Integriteit Om waarden en normen directer te kunnen communiceren duidelijk het voorbeeld te kunnen geven medewerkers aanspreken et cetera zijn principes en huisregels geformuleerd in het Personeelshandboek van Duijnborgh Tevens maken integriteittoetsing van nieuwe werknemers functioneringsgesprekken en het stellen van eisen aan leveranciers deel uit van ons integriteitbeleid Cradle to Cradle Ons beleid is erop gericht om waar het kan gebruiken te maken van Cradle to Cradle letterlijk betekent dit wieg tot wieg maar de aanduiding is meestal afval voedsel producten Zo dragen wij optimaal bij aan de ideale hergebruikcyclus Ons kantoorinterieur is daar een goed voorbeeld van Wij maken gebruik van bureau en vergaderstoelen van de bekende C2C ontwerper Herman Miller Naast het feit dat deze stoelen een geweldig zitcomfort bieden is deze ontwerper onderscheiden met verschillende Cradle to Cradle certificaten Snel Contact Meer weten

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/mvo/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive

  • Legal | Duijnborgh Audit
    27001 Legal Intellectueel eigendom Deze website wordt beschermd door intellectuele eigendomsrechten en is het exclusieve eigendom van Duijnborgh Audit b v Alle gegevens op deze website met inbegrip van doch niet beperkt tot teksten data grafische gegevens afbeeldingen geluiden video s logo s pictogrammen of html code worden beschermd door auteursrecht merkenrecht en of enig ander intellectueel eigendomsrecht en blijven eigendom van de onderneming of derden U mag deze gegevens gebruiken voor persoonlijke doeleinden overeenkomstig de wetsregels van het intellectueel eigendomsrecht Ieder ander gebruik of andere wijziging van de informatie op de website van de onderneming zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de onderneming is verboden Vragen Als u nog vragen of opmerkingen heeft over bovenstaande kunt u contact opnemen met info dbaudit nl Meer E mail bericht disclaimer Disclaimer Privacy verklaring Snel Contact Meer weten over één van onze diensten Stel hier uw vraag Of bel 088 160 1700 Sleutelwoorden Tagcloud DigiD ISAE3402 Certificeren NEN 7510 IT Audit Softwarekwaliteit Privacy audit Pentesten Data analyse De jaarlijks door TNT Post verplicht gestelde audit heeft voor ons een enorme meerwaarde doordat wij met de adviezen van Duijnborgh Audit onze procedures verder kunnen professionaliseren en daarmee onze klanten nog beter kunnen bedienen FRAMA

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/legal/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive

  • Huisstijl | Duijnborgh Audit
    ontworpen door Kay in t Veen en Jarno Uding van MicroDesign MicroDesign is een communicatie media bedrijf welke actief is in Nederland en Europa MicroDesign staat voor creativiteit degelijkheid en helderheid en is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie MicroDesign Evert van de Beekstraat 49 1118 CL Schiphol Telefoon 31 0 10 7420305 Fax 31 0 84 710 0149 E mail info microdesign nl De huisstijl van Duijnborgh Audit is ontworpen door Carlo de Kraker van Beeldmerk een toonaangevend bureau in huisstijlmanagement Carlo heeft een zakelijk daadkrachtig maar toch rustig logo ontworpen De combinatie van zakelijke kleuren en een robuust lettertype staat voor de belangrijkste merkwaarden van Duijnborgh Audit daadkrachtig vertrouwd en integer Beeldmerk Huisstijl management Rijnstraat 11 4535 GV Terneuzen Postbus 230 4530 AE Terneuzen Telefoon 31 0 115 616 317 E mail info beeldmerk org Snel Contact Meer weten over één van onze diensten Stel hier uw vraag Of bel 088 160 1700 Sleutelwoorden Tagcloud DigiD ISAE3402 Certificeren NEN 7510 IT Audit Softwarekwaliteit Privacy audit Pentesten Data analyse Wij hebben het audit traject als een prettige vorm van samenwerking ervaren Een traject dat voor RjjnmondNet zeer leerzaam is geweest Wij hebben aan de hand van de adviezen van Duijnborgh Audit

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/huisstijl/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive

  • Links | Duijnborgh Audit
    van de dag Nieuws NU nl Onzeker Ierland beslist over lot van EU Europa houdt de adem in Morgen stemmen de Ieren opnieuw over modernisering van de EU Onder beton schreeuwen mensen in Padang om hulp Duizenden bewoners zouden nog onder het puin liggen Indonesische autoriteiten meldden al 770 doden Eigen geluid mag binnen Rotterdams CDA Onder druk van de achterban heeft het dagelijks bestuur gisteravond tijdens een ledenvergadering erkend dat de fractie een eigen geluid mag verkondigen Inkomen apotheek gaat niet omhoog Het inkomen van een gemiddelde apotheek komt dit jaar naar schatting uit op 146 000 euro ruim boven het norminkomen Haagse eenheid in crisistijd ver te zoeken Schurende verhoudingen in de coalitie en ruzie in de SER De eendracht in zware economische tijd is ver weg Nederland in de fout bij afwijzing project Servatius De voorwaarde die Nederland verbindt aan projecten van woningcorporaties in het buitenland zijn in strijd met het Europese recht Strafhof gaat zaak Kenia beginnen Het Internationale Strafhof gaat de hoofdverantwoordelijken voor het verkiezingsgeweld van begin vorig jaar in Kenia vervolgen Dat heeft hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo gisteren bekendgemaakt Zuid Afrika en India blokkeren telecomfusie De fusie tussen Bharti Airtel en MTN zou het op twee na grootste telecombedrijf hebben opgeleverd Nieuwe gesprekken met Iran zijn begonnen Iran en zes grote mogendheden onderhandelen over het omstreden Iraanse nucleaire programma Politie haalt naaktfoto Shields uit Tate Op aanwijzing van de politie heeft de Londense Tate Gallery een naaktfoto van de actrice Brooke Shields op 10 jarige leeftijd verwijderd van een morgen te openen expositie Pop Life Volksrepubliek China viert trots 60 jarig bestaan In Peking vond een grote optocht plaats Copyright nrc yoursite Snel Contact Meer weten over één van onze diensten Stel hier uw vraag Of bel 088 160 1700 Sleutelwoorden Tagcloud DigiD ISAE3402

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/links/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive

  • Assisteren van accountants | Duijnborgh Audit
    inzicht heeft in de door hem verkregen controlegegevens Sinds de invoering van de WTA is de sfeer van vrijblijvendheid rond de IT audit als onderdeel van de jaarrekeningcontrole definitief verleden tijd Steeds vaker vragen of beter gezegd eisen klanten van de accountant een gedegen invulling van de IT audit bij de jaarrekeningcontrole Is het niet de klant zelf dan is het wel een van diens afnemers of leveranciers die eisen stelt aan de wijze waarop de IT processen worden beheerst Alleen al in het afgelopen kwartaal raakten tientallen accountants vooral de kleinere kantoren op deze manier klanten kwijt aan grotere kantoren die wel structurele invulling aan de IT audit rol gaven Een IT auditor levert zijn geld dubbel en dwars op een IT audit zal het aantal testen steekproeven en andere verbands controles significant kunnen verminderen Uiteindelijk is de accountant dus in kortere tijd klaar met de werkzaamheden Accountants die een integrale auditaanpak inclusief IT audit in de markt zetten zijn bewezen succesvoller dan hun collega s die dat niet doen Kleinere accountantskantoren zijn echter zo blijkt in de praktijk niet in staat de IT audit rol zelfstandig in te vullen IT audit is een te breed vakgebied om dit met een kleine IT audit afdeling te kunnen bestrijken 1 auditor is geen auditor zou hierbij het gezegde kunnen zijn VIJF REDENEN VOOR ACCOUNTANTS OM VOOR DUIJNBORGH AUDIT TE KIEZEN De core business van Duijnborgh Audit BV bestaat primair uit IT audit en daaraan gerelateerde werkzaamheden Onze diensten zijn dus in beginsel niet concurrerend aan de diensten van de accountant Onze senior auditors zijn Register EDP auditor RE en tevens kunnen wij voor internationale klanten voorzien in auditors die beschikken over het CISA certificaat Wij beschikken over meerdere IT auditors die elk over een specifiek specialisme beschikken Zo bestrijken wij

    Original URL path: http://www.dbaudit.nl/assisteren-van-accountants/ (2015-12-05)
    Open archived version from archive



  •