archive-nl.com » NL » E » EAGLEWATCH.NL

Total: 455

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Slangenarend - Circaetus gallicus
    de wereld Fotogalerie Afbeeldingen Taxonomie ORDE Falconiformes ONDER ORDE Accipitres FAMILIE Accipitidae ONDER FAMILIE Accipitrinae Benaming Slangenarend Circaetus gallicus Gmelin 1788 Short toed snake eagle Circaète Jean le Blanc Schlangenadler Biancone Ormörn Culebrera europea Águia cobreira Gado er Slangeørn Rode lijst Populatie trend Populatie trend van deze soort is onbekend Ondersoorten Er zijn twee ondersoorten gemeld Circaetus gallicus Circaetus gallicus gallicus Circaetus gallicus heptneri Circaetus gallicus ferox Circaetus gallicus hypoleucos Circaetus beaudouini Circaetus pectoralis Afmetingen en gewichten Lengte 62 68 cm Spanwijdte 170 190 cm Gewicht M 1750 gram V 1860 gram Kenmerken De dikke kop hals en bovenborst zijn donkerder de onderkant van het lichaam en vleugels is erg licht ondanks de rijen vaalbruine vlekken Aan de bovenzijde contrasteren de donkere slagpennen met de lichte schouder rug en vleugeldekveren De staart is ongeveer even lang als de vleugel breed zijn en heeft behalve de donkere eindband nog 2 of 3 donkere dwarsbanden Kenmerkend is ook het veelvuldig bidden tijdens de jacht Van dichtbij vallen de grote kop met gele ogen en het onbevederde loopbeen op Vlucht Het vliegbeeld vertoont lange en brede vleugels waarbij de vogelboeg duidelijk naar voren wijst Verspreiding Vanaf Noord Afrika via Zuid en Oost Europa tot aan Zuidwest Siberië en via Voor Azië tot aan India Habitat Lichte wouden en bosranden met aangrenzende open gebieden als bijvoorbeeld veen en heidevelden of droge berghellingen waar volop slangen aanwezig zijn Geluid Tijdens de balts laat het mannetje vaak een melodieuze tweetonige fluitende jiei joe roep horen het wijfje is zwijgzamer Voedsel Als uitgesproken zweefvlieger jaagt de slangenarend in zijn broedgebied meestal zwevend of bij weinig thermiek biddend Vaak laat hij dan de poten hangen Het voedsel bestaat hoofdzakelijk uit slangen overwegend ring en gladde slangen maar ook adders die voorzichtig worden behandeld want de vogel is allerminst

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Slangenarend/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive


  • Sneeuwgier - Gyps himalayensis
    Broedseizoen Geluiden Prepareren Roofvogel sterfte Sperwers en valken Roofvogels tellen Trek en migratie Roofvogel ziekten Nestkasten Fotograferen Valkerij Studie Quizzen Spreekbeurten Roofvogel geluiden Roofvogel video s Schedels Wallpapers Nieuws Agenda Inzendingen Roofvogel nieuws Webpoll Archief Members Login Nieuwsbrief Contact us Mail Lid worden Stuur uw foto in Roofvogels en uilen in de wereld Fotogalerie Afbeeldingen Taxonomie ORDE Falconiformes ONDER ORDE Accipitres FAMILIE Accipitidae ONDER FAMILIE Accipitrinae Benaming Sneeuwgier Gyps himalayensis

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Sneeuwgier/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive

  • Spaanse keizerarend - Aquila adalberti
    imperial ibérica Orzel iberyjski Spansk Kejserørn Rode lijst Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld monotypisch Afmetingen en gewichten Lengte 78 82 cm Spanwijdte 180 210 cm Gewicht M gemiddeld 2700 gram V gemiddeld 3500 gram Kenmerken De belangrijkste kenmerken van de volwassen Spaanse Keizerarend zijn de opvallende witte vlekken op de schouder en de vleugelboeg verder is de vogel grotendeels zwartbruin gekleurd Door deze witte vlekken op de vleugelboeg onderscheidt de Spaanse Keizerarend zich van de Oostelijke Keizerarend Net als bij de laatstgenoemde is ook bij deze soort het achterhoofd en de achterhals licht geelbruin De staart is lichtgrijs met een zeer brede donkere eindband Het jeugdkleed van de Spaanse Keizerarend is iets donkerder roodbruin dan dat van de Oostelijke Keizerarend en later zandkleurig maar altijd ter onderscheid van de Oostelijke Keizerarend zonder lengtestrepen Vlucht Verspreiding Het verspreidingsgebied van deze soort is tegenwoordig beperkt tot het zuidwestelijke deel van Spanje waar de grootste aantallen vooral in de volgende zes gebieden leven regio Carpetana Sierra Guadarrama en Sierra Gredos regio Orgenta Tajobekken Sierra Morena Sierra Málaga en het nationaal park Doñanna en omgeving In Portugal was er in 2003 na een afwezigheid van ongeveer 20 jaar weer een succesvol broedgeval Ook in Marokko waar deze soort meer dan 150 jaar niet meer had gebroed is in 1995 weer een broedpaar gevonden Habitat De habitat van de Spaanse Keizerarend wordt gevormd door de meer of minder uitgestrekte eikenbossen in de bergachtige streken in het zuidwestelijk deel van het Iberisch Schiereiland de dalen van de rivieren Tajo en Tiétar en de beboste moerassen en duinen in de Marismas van de Guadalquivir Geluid Tijdens de balts is een snel achterelkaar herhaalde blaffende roep te horen die aan het geluid van een raaf doet denken Bij

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Spaanse_keizerarend/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive

  • Spitskuifarend - Spizaetus isidori
    Geluiden Prepareren Roofvogel sterfte Sperwers en valken Roofvogels tellen Trek en migratie Roofvogel ziekten Nestkasten Fotograferen Valkerij Studie Quizzen Spreekbeurten Roofvogel geluiden Roofvogel video s Schedels Wallpapers Nieuws Agenda Inzendingen Roofvogel nieuws Webpoll Archief Members Login Nieuwsbrief Contact us Mail Lid worden Stuur uw foto in Roofvogels en uilen in de wereld Fotogalerie Afbeeldingen Taxonomie ORDE Falconiformes ONDER ORDE Accipitres FAMILIE Accipitidae ONDER FAMILIE Accipitrinae Benaming Spitskuifarend Spizaetus isidori Des

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Spitskuifarend/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive

  • Sprinkhaanbuizerd - Butastur rufipennis
    Roofvogels tellen Trek en migratie Roofvogel ziekten Nestkasten Fotograferen Valkerij Studie Quizzen Spreekbeurten Roofvogel geluiden Roofvogel video s Schedels Wallpapers Nieuws Agenda Inzendingen Roofvogel nieuws Webpoll Archief Members Login Nieuwsbrief Contact us Mail Lid worden Stuur uw foto in Roofvogels en uilen in de wereld Fotogalerie Afbeeldingen Taxonomie ORDE Falconiformes ONDER ORDE Accipitres FAMILIE Accipitidae ONDER FAMILIE Accipitrinae Benaming Sprinkhaanbuizerd Butastur rufipennis Sundevall 1851 Grasshopper buzzard Busautour des sauterelles Heuschreckenbussard

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Sprinkhaanbuizerd/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive

  • Steenarend - Aquila Chrysaetos
    Kungsörn Aguila real Águia real Orze przedni Kongeørn Rode lijst Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel Ondersoorten Er zijn zeven ondersoorten gemeld Aquila chrysaetos chrysaetos Aquila chrysaetos homeyeri Aquila chrysaetos daphanea Aquila chrysaetos japonica Aquila chrysaetos canadensis Aquila chrysaetos kamtschatica Aquila chrysaetos subsp Afmetingen en gewichten Lengte 75 95 cm Spanwijdte 190 230 cm Gewicht M 3000 6000 gram V 3000 6000 gram Kenmerken Grote donkerbruine arend alleen kop en nek zijn lichtbruin tot goudgeel Staart donkerbruin met lichte wortel Snavelpunt zwart poten geel iris donker tot lichtbruin Jonge vogels zwartbruin met witte basis van de slagpennen en witte staart met brede donkere eindband Bij het ouder worden wordt de staart donkerder Geslachten gelijk gekleurd vrouwtje groter dan mannetje Vlucht Vliegbeeld vertoont lange niet bijzonder brede vleugels die naar het lichaam toe smaller worden ze zijn sterk gevingerd en de punten wijzen iets naar boven staart middelmatig lang en zwak afgerond De kop wordt tijdens de vlucht net als bij alle andere arenden ver naar voren gestoken De steenarend vliegt overwegend zwevend of zeilend en cirkelt vaak urenlang op grote hoogte op de opstijgende massa warme lucht Verspreiding Europa en Azië Noord Amerika tot Mexico Noord Afrika tot de Sahara In Midden Europa alleen nog broedvogel in de Alpen en de Karpaten in Noord en Oost Europa en ook in Noord Amerika eveneens in laagland Habitat Uitgestrekte uiteenlopende woudgebieden in het hooggebergte op berghellingen en rotswanden jaagt hier bij voorkeur boven de boomgrens Geluid Roept een buizerdachtige hieeh of jik jik wordt zelden gehoord Voedsel Grote zoogdieren tot de grootte van een hertekalf in de Alpen overwegend marmotten vogels tot de grootte van een Auerhoen vooral in de winter ook aas Voortplanting Horst in het hooggebergte op uitsteeksels van rotswanden overigens in bomen Alle nesten worden meermalen

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Steenarend/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive

  • Stellerzeearend - Haliaeetus pelagicus
    Roofvogel ziekten Nestkasten Fotograferen Valkerij Studie Quizzen Spreekbeurten Roofvogel geluiden Roofvogel video s Schedels Wallpapers Nieuws Agenda Inzendingen Roofvogel nieuws Webpoll Archief Members Login Nieuwsbrief Contact us Mail Lid worden Stuur uw foto in Roofvogels en uilen in de wereld Fotogalerie Afbeeldingen Taxonomie ORDE Falconiformes ONDER ORDE Accipitres FAMILIE Accipitidae ONDER FAMILIE Accipitrinae Benaming Stellerzeearend Haliaeetus pelagicus Pallas 1811 Steller s eagle Pygargue de Steller Riesenseeadler Aquila di mare di

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Steller_zeearend/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive

  • Steppearend - Aquila nipalensis
    handpennen wat een verschil vormt met de Schreeuw en Bastaardarend In het jeugdkleed zijn lichaam en vleugeldekveren lichtbruin armpennen en staart zwartbruin met een witte eindzoom Bovendien loopt er een brede lichte band over de ondervleugel die meestal ook nog bij onvolwassen vogels in het 2de en 3de kalenderjaar aanwezig is de witte bovenstaartdekveren zijn eveneens kenmerkend Van dichtbij valt een oranjegele achterhoofdsvlek op In het volwassen kleed ruien Steppearenden in het 5de kalenderjaar voor de eerste maal De Steppearend kan verward worden met de Schreeuw en de Bastaardarend en met de jonge Keizerarend hetgeen vooral geldt voor juveniele en immature vogels Vlucht Verspreiding De zuidelijke grens van het verspreidingsgebied loopt van het Aralmeer door Noordwest China en Mongolië Armenië Bulgarije Georgië Irak Jordanië Kazachstan Kirgizië Mongolië Turkije Turkmenistan Oekraïne Oezbekistan Regionaal uitgestorven Moldavië Roemenië Habitat Het broedgebied van de Steppearend in Europa is beperkt tot het uiterste zuidoosten Hij broedt in Zuid Rusland alleen ten oosten van de 42ste lengtegraad bij Stavropol en komt voor van de steppen in de Kaspische Laagte oostwaarts tot het Trans Baikal gebied De Steppearend leeft in steppen en halfwoestijnen in vlak of heuvelig terrein alsmede afgelegen steppedalen in gebergten De belangrijkste randvoorwaarde voor de habitat in de broedtijd is het voorkomen van ziesels het hoofdvoedsel van de Steppearend Zoals bekend houden ziesels een winterslaap zodat de Steppearend noodgedwongen een uitgesproken trekvogel is die in West Azië en Afrika of in India overwintert Geluid Op de broedplaats is een hoog keffend kau kau kau te horen tijdens de balts wordt een fluittoon te gehore gebracht net als bij de Schreeuw en Bastaardarend Weg van de broedplaats en buiten de broedtijd is deze soort meestal stil Voedsel De Steppearend jaagt voornamelijk vanaf een zitplaats wanneer deze voorhanden is Ook jaagt hij al cirkelend en duikt

    Original URL path: http://www.eaglewatch.nl/roofvogels/Accipitres/Accipitidae/Accipitrinae/Steppe_arend/Index.html (2016-05-02)
    Open archived version from archive