archive-nl.com » NL » I » IMP-BRIDGE.NL

Total: 214

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Europa Cup 2008 voor Star? | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    de EBL veroordeeld worden kan dan Star de Cup opeisen Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren zo 17 04 2016 09 47 2 janvancleeff Interessante gedachte En hoe zit het dan met het Nederlandse zilver op de Olympiade van 2004 in Athene Nederland verloor daar de finale van Italië met Fantunes De teamcaptain van destijds Toine van Hoof is naarstig op zoek naar videomateriaal Dat schijnt ergens in Frankrijk te liggen Ligt er dan toch nog een gouden medaille in het verschiet Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren ma 18 04 2016 10 50 3 Henku Ik heb nergens iets kunnen vinden over verjaring in dit soort zaken dus ja dat kan Het lijkt me sowieso een onderdeel van een EBL WBF uitspraak want FN hebben wel meer gewonnen waar de nummer 2 van destijds nu ineens kansen ziet zeker als er prijzengeld in het spel is En een andere interessante vraag als het horizontaal vertikaal uitkomen zo bij FN zat ingebakken dat het er allemaal volstrekt natuurlijk uitzag heeft F dit dan ook gedaan tijdens het WK mixed 2010 De recente uitspraken lijken te zeggen dat het illegaal signaleren alleen al verboden is er hoeft

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/webforum/europa-cup-2008-voor-star (2016-04-30)
    Open archived version from archive


  • Europa Cup 2008 voor Star? | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    de EBL veroordeeld worden kan dan Star de Cup opeisen Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren zo 17 04 2016 09 47 2 janvancleeff Interessante gedachte En hoe zit het dan met het Nederlandse zilver op de Olympiade van 2004 in Athene Nederland verloor daar de finale van Italië met Fantunes De teamcaptain van destijds Toine van Hoof is naarstig op zoek naar videomateriaal Dat schijnt ergens in Frankrijk te liggen Ligt er dan toch nog een gouden medaille in het verschiet Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren ma 18 04 2016 10 50 3 Henku Ik heb nergens iets kunnen vinden over verjaring in dit soort zaken dus ja dat kan Het lijkt me sowieso een onderdeel van een EBL WBF uitspraak want FN hebben wel meer gewonnen waar de nummer 2 van destijds nu ineens kansen ziet zeker als er prijzengeld in het spel is En een andere interessante vraag als het horizontaal vertikaal uitkomen zo bij FN zat ingebakken dat het er allemaal volstrekt natuurlijk uitzag heeft F dit dan ook gedaan tijdens het WK mixed 2010 De recente uitspraken lijken te zeggen dat het illegaal signaleren alleen al verboden is er hoeft

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/comment/637 (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • Memorabel moment uit Meesterklasse | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    ons ging de verdediging als volgt Ik kwam uit met A en Linda speelde 4 oneven aantal bij Ik had niet veel tijd nodig om Linda s hand met grote nauwkeurigheid te reconstrueren De vierkaart schoppen en driekaart klaveren lieten ruimte voor zes rode kaarten die wel uit vier ruitens en twee hartens moesten bestaan met 5 1 had ze zeker een cue bid gedaan na 4 Volgens de door ons toegepaste Losing Trick Count had ze dus drie losers in schoppen twee in harten drie in ruiten en twee in klaveren Dit zijn er twee te veel 3 beloofde er immers acht Nu passen wij een correctie van één loser toe voor vier troeven zonder tophonneur Ergo Linda moest een tophonneur in ruiten bezitten om op acht losers na correctie uit te komen Dat ze desondanks ervoor koos geen 4 cue te doen was een poging om te vertellen dat ze een heel minimale 3 had gehad Ik concludeerde dat ruiten in slag twee niet kon kosten met Kxxx moest Linda niet inleggen om drie slagen te krijgen in de verdediging één ruiten en twee zwarte azen met Axxx zou ik een aftroever krijgen Dus 4 voor de aas

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/webforum/memorabel-moment-uit-meesterklasse (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • Memorabel moment uit Meesterklasse | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    ons ging de verdediging als volgt Ik kwam uit met A en Linda speelde 4 oneven aantal bij Ik had niet veel tijd nodig om Linda s hand met grote nauwkeurigheid te reconstrueren De vierkaart schoppen en driekaart klaveren lieten ruimte voor zes rode kaarten die wel uit vier ruitens en twee hartens moesten bestaan met 5 1 had ze zeker een cue bid gedaan na 4 Volgens de door ons toegepaste Losing Trick Count had ze dus drie losers in schoppen twee in harten drie in ruiten en twee in klaveren Dit zijn er twee te veel 3 beloofde er immers acht Nu passen wij een correctie van één loser toe voor vier troeven zonder tophonneur Ergo Linda moest een tophonneur in ruiten bezitten om op acht losers na correctie uit te komen Dat ze desondanks ervoor koos geen 4 cue te doen was een poging om te vertellen dat ze een heel minimale 3 had gehad Ik concludeerde dat ruiten in slag twee niet kon kosten met Kxxx moest Linda niet inleggen om drie slagen te krijgen in de verdediging één ruiten en twee zwarte azen met Axxx zou ik een aftroever krijgen Dus 4 voor de aas

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/comment/634 (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • Biedprobleem (WTB): good, bad of good-bad? | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    kleintje zou het een dubbel waard zijn 0 100 dus Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren do 14 04 2016 18 32 Beantwoord 2 3 janvancleeff Marco bedoel je dat oost had kunnen weten dat NZ minstens 9 schoppens hebben West kan het niet weten toch Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren za 16 04 2016 03 13 Beantwoord 3 4 laaremr Ja Jan oost met zijn singleton schoppen Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren do 14 04 2016 15 36 5 rosalind hengeveld Er zijn twee soorten handen waarmee oost 3 zou willen bieden als oost de deelscore wil betwisten zoals met de gegeven hand als oost wil inviteren voor 4 met een wat sterkere hand Met beide soorten handen 3 bieden plaatst west voor een blinde gok De bekende oplossing is de conventie die bekend staat als good bad Daarin is 3 manche inviterend maar niet forcing hetzelfde geldt voor 3 Met een hand waarmee oost de deelscore wil betwisten maar zijn partner niet naar de manche wil jagen tenzij die aanzienlijke overwaarde heeft biedt oost 2SA daarmee aangevend een niet inviterend kleurbod in hier een van de drie kleuren West biedt daarop 3 als hij dat wil spelen tegenover een vrij zwakke 5 5 in klaveren en harten Met de huidige hand corrigeert oost naar 3 Als je good bad speelt is het een van de vaakst voorkomende conventies Wel is het zaak goed af te spreken wanneer zij precies geldt 2SA is in het algemeen good bad als de bieding al op 2 2 of 2 was en 2SA vrijwillig is dus de tegenstander direct vóór de 2SA bieder heeft geboden 2SA is geen good bad als de tegenstander direct vóór de 2SA bieder heeft gepast als het de eerste

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/webforum/biedprobleem-wtb-good-bad-good-bad (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • Biedprobleem (WTB): good, bad of good-bad? | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    kleintje zou het een dubbel waard zijn 0 100 dus Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren do 14 04 2016 18 32 Beantwoord 2 3 janvancleeff Marco bedoel je dat oost had kunnen weten dat NZ minstens 9 schoppens hebben West kan het niet weten toch Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren za 16 04 2016 03 13 Beantwoord 3 4 laaremr Ja Jan oost met zijn singleton schoppen Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren do 14 04 2016 15 36 5 rosalind hengeveld Er zijn twee soorten handen waarmee oost 3 zou willen bieden als oost de deelscore wil betwisten zoals met de gegeven hand als oost wil inviteren voor 4 met een wat sterkere hand Met beide soorten handen 3 bieden plaatst west voor een blinde gok De bekende oplossing is de conventie die bekend staat als good bad Daarin is 3 manche inviterend maar niet forcing hetzelfde geldt voor 3 Met een hand waarmee oost de deelscore wil betwisten maar zijn partner niet naar de manche wil jagen tenzij die aanzienlijke overwaarde heeft biedt oost 2SA daarmee aangevend een niet inviterend kleurbod in hier een van de drie kleuren West biedt daarop 3 als hij dat wil spelen tegenover een vrij zwakke 5 5 in klaveren en harten Met de huidige hand corrigeert oost naar 3 Als je good bad speelt is het een van de vaakst voorkomende conventies Wel is het zaak goed af te spreken wanneer zij precies geldt 2SA is in het algemeen good bad als de bieding al op 2 2 of 2 was en 2SA vrijwillig is dus de tegenstander direct vóór de 2SA bieder heeft geboden 2SA is geen good bad als de tegenstander direct vóór de 2SA bieder heeft gepast als het de eerste

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/comment/663 (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • International Bridge Festival in Tenerife: aanrader! | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    met ruim 65 Vervolgens begon op maandag om 17 00 uur het openparentoernooi Het begon hoopvol voor ons met 67 Dag twee was echter minder aangenaam omdat we maar 56 wisten te scoren Door 59 op dag drie en 62 op dag vier wisten we toch nog als tweede eindigen achter twee spelers uit het Finse nationale team Clas Nyberg en Vesa Leskela die door dit resultaat maar liefst voor de vierde keer de zege op hun naam schreven Na afloop van de open paren werd er door de organisatie een diner aangeboden waarbij alle belangstellenden met een bus vervoerd werden naar een echt authentiek restaurant in de bergen waar het goed toeven was Bij aanvang werden er onderling veel spellen besproken maar naarmate de avond nacht en het alcoholpercentage vorderde werd er vooral veel gegeten gezongen en gelachen Een aantal spellen die die avond de revue passeerden met onder anderen Clas en Vesa willen we jullie niet onthouden Linda en ik hadden als enige paar twee keer groot slem uitgeboden en gemaakt onderstaand slem is maar door drie paren geboden Clas en Vesa mochten als OW 2 x 1 spelen Slechts twee andere paren hadden 7 weten te bereiken Op de valreep vonden wij een Zweeds nevenpaar voor de viertallen op vrijdag Zeven rondjes van zes spellen en de nummers één twee en drie hadden respectievelijk 123 122 en 121 winstpunten gescoord Wij werden derde Overigens was de door de organisatie aangeboden lunch voortreffelijk met een zeer ruime keuze uit de meest uiteenlopende lekkernijen Dat het niveau soms best heel behoorlijk was blijkt wel uit het volgende spel uit de viertallen Ik kwam uit met 7 3 2 8 en schoppen na voor mijn heer die hield Nu moest ik kiezen had Linda hartenaas of klaverenheer Ik speelde uiteindelijk

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/webforum/international-bridge-festival-tenerife-aanrader (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • Arbitrage: mag je je vergissen? | IMP Bridge Magazine | Bridgeblad voor gevorderden
    kunnen reageren ma 04 04 2016 16 21 Beantwoord 3 4 rosalind hengeveld Gezien dat West zelf toegeeft dat zijn uitleg verkeerd was denk ik dat we uit kunnen gaan van verkeerd uitleg ongeacht wat het systeemkaart mocht zeggen Zou kunnen maar west kan zich ook vergissen misschien toont 2SA volgens systeem toch klaveren Dit soort vergissingen gebeurt met name spelers die met verschillende partners een min of meer vast partnership hebben met dus verschillende biedsystemen Wat dat dus betreft het is bij mijn weten nog nooit iemand gelukt met twee vaste partners exact hetzelfde biedsysteem te spelen en te blijven spelen Zo heeft de Nederlandse open kernploeg ooit 2003 2004 een poosje geprobeerd met alle leden een biedsysteem genaamd Oranje Klaver te spelen Al snel echter bleek dat het ene paar helemaal idolaat was van series relaybiedingen terwijl een ander paar daar juist niets in zag en niets van moest hebben Naar mijn laatste weten spelen nu van de zeven paren van de open kernploeg er geen twee precies hetzelfde biedsysteem Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren di 05 04 2016 16 24 5 Henku Inhoudelijk onafhankelijk van wat oost precies heeft is 5R behoorlijk speculatief NZ hebben een 9 kaart fit Geef noord iets van een normale kwestbare zwakke 2 KQxxxx en nog een plaatje ergens en de kracht zit iets van 17 23 Dan is het bij lange na niet zeker dat OW een manche kunnen maken en hem ook gaan bieden 5R is dus een behoorlijk risico dat best zoals waarschijnlijk hier heel verkeerd kan uitpakken Komt bij dat ik niet snap waarom 4H na een echt 2NT volgbod wel fitbit zou zijn maar nu niet Kortom ik ben slecht in raden maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat 4R H het maximaal haalbare is een klaverencontract bij OW veel down gaat en zuid nu een manier zoekt om van z n slechte score af te komen Mits de arbitrage goed is afgehandeld heeft een beroep tegen wat eigenlijk m i geen zin Procedureel ik kan niet ontdekken of de arbitrage correct is afgehandeld De arbiter zou in een geval als dit een spelersraadpleging moeten doen Als dat gebeurd is dan is een beroep zinloos de spelers spreken en er zijn geen nieuwe feiten die ten tijde van de raadpleging niet bekend waren Heeft hij geen spelersraadpleging dan is de arbitrage niet juist afgehandeld Die zou dan alsnog moeten plaatsvinden en een beroep heeft dan zin maar met het risico dat dit hetzelfde resultaat op levert Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren di 05 04 2016 17 39 Beantwoord 5 6 rosalind hengeveld Als er geen spelersraadpleging is gehouden en dat meen ik te begrijpen uit Tanja haar verhaal dan wordt toch vrijwel zeker het protestgeld terugbetaald zelfs al blijft misschien de score staan Bovenaan Login of registreer om te kunnen reageren di 05 04 2016 20 49 Beantwoord 6 7 pippin home nl Hoe zit dat eigenlijk met die

    Original URL path: http://www.imp-bridge.nl/webforum/arbitrage-mag-je-je-vergissen (2016-04-30)
    Open archived version from archive



  •