archive-nl.com » NL » L » LAURAWEEBER.NL

Total: 20

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Laura Weeber Architect
    om de 180 brievenbussen van de verdiepingen naar de entréehal op de beganegrond te verplaatsen was directe aanleiding tot een totale renovatie van de entrées van beide flatgebouwen De entreehallen zijn vergroot en ze zijn verhoogd met behulp van een vide De postkasten zijn geintegreerd in een nieuwe glazen pui Met deze renovatie zijn eens zo sobere entrées opgewaardeerd tot riante en comfortabele ruimtes Renovatie entrées Osdorperbanflat en Boutenburgflat Opdrachtgever

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/osdorp.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive


  • Laura Weeber Architect
    collectief opdrachtgeverschap met een kopersvereniging De vier verdiepingen van dit pand hebben afwisselend een volledig open plattegrond en een gesloten plattegrond met kamers De klimtocht over de trappen die dwars in de woning zijn geplaatst biedt een afwisselende ruimtelijke ervaring

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/spangen.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive

  • Laura Weeber Architect
    bed een openhaard een erker een balkon wastafels geintegreerde verwarming een kleding luchtkast etcetera De plattegrond van het huis is hierdoor verder eenvoudig De functies van de kamers zijn uitwisselbaar De keuken kan ook aan de straat of op de verdieping worden geplaatst Een verdieping kan naar behoefte worden opgedeeld of open gelaten Het huis is levensloop bestendig Door de inrichting van de gevelkast te veranderen wordt een keuken een

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/enschede.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive

  • Laura Weeber Architect
    is deze woning ontworpen op een nieuw op te richten erf voor een akkerbouwbedrijf De opdrachtgevers wilden een eenvoudig goedkoop en eigenwijs huis Voor de woning is dezelfde bouwtechniek gekozen als voor de naastliggende schuur stalen damwandprofielen op een lichte staalconstructie De woning en de schuur vormen op deze manier een architectonische eenheid Het levert bovendien een verrassend goedkoop en zeer goed geisoleerd huis op Start bouw 2012 Opdrachtgever Akkerbouwbedrijf

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/baarland.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive

  • Laura Weeber Architect
    gymlokaal In het oude schoolgebouw kunnen 29 studio appartementen worden gerealiseerd Het terrein kan verder worden verdicht met 22 nieuwe woningen op een parkeergarage in het bouwblok en 24 woningen is een vrijstaand appartementengebouw BOUWBLOK Nieuwe woonbebouwing vormt met het bestaande schoolgebouw en het oude parochiegebouw een gesloten bouwblok waarin afgeschermd de privé tuinen en een collectieve binnentuin liggen Dit bouwblok is weer onderdeel van een herkenbaar stedelijke structuur waarin

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/alphen.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive

  • Laura Weeber Architect
    achter in de tuin hun stallen en koetshuizen met dienstvertrekken Deze stallen werden ontsloten vanuit een servicestraatje de Mews Vanuit de stallen werd op deze wijze het transport geregeld voor de bewoners van twee straten aan weerszijden van deze Mews zonder dat de bewoners last hadden van lawaai en mestlucht van de paarden Tegenwoordig zijn deze stallen in de Mews van Londen verbouwd tot dure woningen De Mews zijn nu stille straatjes in de centraal gelegen chique wijken van Londen In deze moderne verkaveling geen stallen maar een verdiepte parkeergarage waarop een straatje met mews woningen HERENHUIZEN De herenhuizen zijn hier opgevat als vrijstaande rijwoningen Tussen de woningen is steeds een opening van anderhalve meter vrijgelaten die middels een poort toegang tot de achtertuin geeft Het vrij staan geeft de bewoners een ultiem gevoel van eigen huis hebben De ruimte tussen de huizen is klein genoeg om de straatwand een gesloten karakter te geven De kavels zijn relatief smal de woningen zijn minimaal 3 lagen hoog Op deze manier ontstaat een stevige straatwand die geschikt is om een gracht of boulevard te flankeren De bewoners van de statige huizen parkeren in de parkeergarage onder de Mews Zij kunnen de parkeergarage

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/homerus.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive

  • Laura Weeber Architect
    op natuurlijke wijze geïntegreerd in het landschap De nieuwe woningen op het erf worden in een losse configuratie gepositioneerd in samenhang met bestaande cultuurhistorisch waardevolle bebouwing en beplanting De resterende ruimte rond de woningen is een collectief erf Het is een informele groene ruimte die doorloopt in het omliggende open landschap Hier kan geparkeerd worden de kinderen kunnen er spelen hier kan een geit grazen er lopen kippen rond PRIVACY Alle woningen hebben ook een afgesloten buitenruimte in de vorm van een binnentuin Deze binnentuin voorzien in de behoefte aan privacy om te zonnen te baden of privé feestjes te geven Hier kunnen de bewoners zich uitleven met terrassen fonteinen bubbelbaden en tuinkabouters Hierdoor wordt voorkomen dat de agglomeratie zich naar het omringende landschap manifesteert met schuttingen en coniferen INDELINGSVRIJHEID De woningen zijn gelijkvloers waardoor er een grote indelingsvrijheid ontstaat en waardoor ze zeer geschikt zijn voor ouderen en mindervalide mensen Alle hoofdruimtes in de woning zijn gericht op de binnentuin Door het openzetten van de glazen schuifpuien naar de binnentuin vormen woonruimtes en tuin een doorgaande ruimte Werkruimtes in de woningen zoals een kantoor atelier of praktijkruimte kunnen eenvoudig een eigen opgang krijgen Hobbyboeren kunnen een deel van hun

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/zeeland.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive

  • Laura Weeber Architect
    bedrijfshoven die een programmatische synergie tussen de bedrijven zal genereren en representeren De hof kent een gezamenlijke entree en is daardoor goed te beveiligen zonder eindeloze meters Heras hekwerken De eenvoudige ontsluiting loopt door de hoven Afgewisseld met de open groene tussenruimtes zorgt dit voor een verrassende en contrastrijke route ECOLOGISCHE VERBINDING De zinloze strookjes groen tussen de gebouwen kunnen worden samengevoegd tot een zinvol onderdeel van de ecologische verbinding

    Original URL path: http://www.lauraweeber.nl/groningen.html (2016-02-17)
    Open archived version from archive



  •