archive-nl.com » NL » O » OSCARNEDERLAND.NL

Total: 637

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • drager met klachten | Oscar Nederland
    By Elmas at 12 19 2009 12 56 login om te reageren Dragerschap Ha Reyha Goed om te weten dat de eerste stappen gemaakt zijn jouw ervaring is altijd goed om met andere te delen Je bent van harte welkom bij ons vrijwillergersdag die op 6 febuari geplanned is Gelijk heb je dat de sikkelcel en thalassemie groep heeft niet een optimaal behandeling gehad dit komt niet alleen door ontwetendheid maar ook door het systeem die in Nederland gehanteerd wordt dat de regering alles aannemen vanuit de artsen Er zijn voldoende andere groepen met dezelfde problemen Vaak worden geroepen evidencebased toetsbaar kwaltieit van zorg maar als men echte achter de etalalage kijkt is er niet veel te vinden Wat ook mee speelt is geld oncologie is lucratief bv Dus terwijl wij zijn een multi culturele stichting wij weten ook dat in alle groepen met chronische ziekte dat er problemen ontstaan Wij hebben iets meer te doen want elke culture heeft een verschillend samenvatting van hen ziektebeeld en dit maakt alles nog moeilijker Als patient die mondig is is het alleen een aanwinst als je bij ons kunt wat betekenen Hou ons op te hoogte van de ontwikkeling Als je een arts wilt weten voor een second opinie stuur ons een email info oscarnederland nl we kunnen uitzoeken waar je nu behandeld wordt en of je een second opinie wilt groeten Soroya Beacher Voorzitter Oscar Nederland By Soroya Beacher at 12 19 2009 10 05 login om te reageren Beste Reyha Jammer genoeg Beste Reyha Jammer genoeg kunnen wij geen arts in Leiden aan je voorstellen Leiden heeft een speciale center voor onderzoek op het gebeid van erfelijke aandoeningen maar echte artsen die gespecialiseerd zijn weten wij niet belangrijk ook is dat een arts je serious neemt en luisterd Ik hoop dat u huisarts wel een arts kunt aanbevelen met vriendelijke groet Beste stichting ik weet dat mijn situatie niet alledaags is maar is er dan werkelijk geen arts in Leiden die ich mijn situatie aantrekt en dan maar niets doen Mijn huisarts en ik zijn dringend op zoek naar een arts die dit aandurft Maar niets doen omdat het te complex zou zijn glijdt er niet in Dus mocht een internist hematoloog mijn situatie aantrekken en wil helpen uitsluiten op ook de thal problematiek zoals ijzerstapeling of niet Vergroting van bv organen als mild en lever hoor ik veelvuldig OOK bij thal intermedia Ik baal als een stekker dat er blijkbaar geen nederlands deskundige mij onder controle kan nemen serieus luistert en ook helpt uitsluiten want we weten allemaal die te maken heeft met thalesemie wat ijzerstapeling kan aanrichten Negeren lijkt me schadelijker en aansprakelijker dan onderzoeken en waar mogelijk erger voorkomen ook als dat weer een nieuw gewricht is of scan of hartonderzoek oid Iemand men mag contact met mij opnemen voor informatie reyha 06 27065680 By Roversdochter at 12 26 2009 13 01 login om te reageren Thalassemie minor of intermedia Beste Reyha Weet je nu eigenlijk wel

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/271 (2016-01-30)
    Open archived version from archive


  • Thalassemie ervaringsverhalen | Oscar Nederland
    Thalassemie ervaringsverhalen Thalassemie ervaringsverhalen van Fidan Selin deel 1 Ismael deel 1 Elmas Ervaringsverhalen login om te reageren Stichting OSCAR Nederland Zoeken in deze website Nieuws Bereikbaarheid tijdens Kerst en Nieuwjaar Tijdens de feestdagen zal ons kantoor gesloten zijn van woensdag 23 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 login om te reageren Read more Droevige mededeling Julie Anne Borm Beste mensen Maandag 4 mei 2015 kregen wij

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/207 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • Hulporganisaties / Hulpverlening | Oscar Nederland
    Hulporganisaties Hulpverlening Login to post new content in the forum Onderwerp Antwoorden Aangemaakt Laatste antwoord Bijeenkomsten over leerling gebonden financiering 2010 0 5 years 12 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar CG Raad opent meldpunt Wtcg 0 6 years 19 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar Compensatie Eigen Risico voor ziektekosten 0 6 years 19 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar MEE een organisatie voor mensen met een handicap beperking of chronische ziekte 0 6 years 19 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar TOG Tegemoetkoming Ouderen met thuiswonende Gehandicapte kinderen 0 6 years 6 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar Verbetering afbakening WTCG nu bekend 0 6 years 6 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten Wtcg 0 6 years 19 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar www regelhulp nl handige website 0 5 years 29 weeks geleden door Elmas niet beschikbaar Stichting OSCAR Nederland Zoeken in deze website Nieuws Bereikbaarheid tijdens Kerst en Nieuwjaar Tijdens de feestdagen zal ons kantoor gesloten zijn van woensdag 23 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 login om te reageren Read more Droevige mededeling Julie Anne Borm Beste mensen Maandag 4 mei 2015 kregen wij een

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/forum/22?sort=asc&order=Onderwerp (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • Bijeenkomsten over leerling gebonden financiering 2010 | Oscar Nederland
    ons administratiekantoor APN bellen met de Oscar bereikbaarheidsdienst Tel nr 030 6569634 Email info oscarnederland nl Home Forums OSCAR Nederland forum MAATSCHAPPELIJKE KWESTIES Hulporganisaties Hulpverlening Bijeenkomsten over leerling gebonden financiering 2010 Dit najaar houdt de CG Raad een aantal bijeenkomsten waarin de zogeheten leerling gebonden financiering ofwel de Rugzak centraal staat De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de rugzak leraren ouders zorgcoördinatoren interne begeleiders en anderen Het programma van deze bijeenkomsten bestaat uit twee gedeelten Tijdens het eerste deel wordt algemene informatie gegeven over de Rugzak en over de ontwikkelingen rond Passend Onderwijs en AWBZ zorg op school Tijdens het tweede gedeelte wordt in iedere bijeenkomst een ander thema besproken Wanneer en waar De bijeenkomsten vinden plaats in november en december 2010 in Utrecht Deelname is gratis inclusief lunch maar aanmelding vooraf is verplicht De bijeenkomsten Het rugzakje nu straks en elders worden gehouden op 25 november 1 december en 7 december van 12 30 tot 17 00 uur Thema s 25 november Indicatiestelling hoe kan het beter Met aandacht voor verschillen en overeenkomsten tussen indicatiestelling voor de rugzak het leerlingenvervoer en de AWBZ 1 december Wat is de beste schoolkeuze voor een kind Met bespreking van het onderzoek De beste start over de relatie tussen schoolkeuze en kansen op de arbeidsmarkt 7 december De organisatie van onderwijs aan kinderen met een beperking in andere landen Met de film Including Samuel over de situatie in de VS en discussie over hoe het in Nederland anders zou kunnen Inschrijven Inschrijven uitsluitend per e mail via secretariaat cg raad nl met de volgende gegevens naam organisatie functie adres e mailadres telefoonnummer datum van de bijeenkomst van uw voorkeur tweede voorkeursdatum en eventuele dieetwensen lunch en of benodigde aanpassingen faciliteiten U ontvangt bevestiging van uw deelname en een routebeschrijving

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/356 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • www.regelhulp.nl , handige website | Oscar Nederland
    voor gehandicapten chronisch zieken en ouderen Via deze website kun je het makkelijk regelen www regelhulp nl Bijeenkomsten over leerling gebonden financiering 2010 Verbetering afbakening WTCG nu bekend Hulporganisaties Hulpverlening login om te reageren Stichting OSCAR Nederland Zoeken in deze website Nieuws Bereikbaarheid tijdens Kerst en Nieuwjaar Tijdens de feestdagen zal ons kantoor gesloten zijn van woensdag 23 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 login om te

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/330 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • Verbetering afbakening WTCG nu bekend. | Oscar Nederland
    WTCG nu bekend Verbetering afbakening WTCG nu bekend 14 12 2009 Het kabinet heeft bekend gemaakt hoe de afbakening van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten Wtcg wordt verbeterd De huidige medicijnlijst zal worden aangepast En rolstoelgebruik en meerjarig hulpmiddelengebruik gaan meetellen voor een tegemoetkoming De CG Raad is van mening dat hiermee flinke stappen vooruit worden gezet maar wacht met een definitief oordeel tot de ledenraadpleging van 14 januari In 2010 krijgen chronisch zieken en gehandicapten tussen de 150 en 500 euro uitgekeerd voor de meerkosten die ze maken Veel mensen dreigden hierbij echter onterecht buiten de boot te vallen Het kabinet heeft nu bekend gemaakt hoe de afbakening van de doelgroep zal worden verbeterd Bron CG Raad Lees het volledige artikel op http www cg raad nl actueel nieuwsberichten index php we objectID 577 www regelhulp nl handige website TOG Tegemoetkoming Ouderen met thuiswonende Gehandicapte kinderen Hulporganisaties Hulpverlening login om te reageren Stichting OSCAR Nederland Zoeken in deze website Nieuws Bereikbaarheid tijdens Kerst en Nieuwjaar Tijdens de feestdagen zal ons kantoor gesloten zijn van woensdag 23 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 login om te reageren Read more Droevige mededeling Julie Anne Borm Beste

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/275 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • TOG (Tegemoetkoming Ouderen met thuiswonende Gehandicapte kinderen) | Oscar Nederland
    Ouderen met thuiswonende Gehandicapte kinderen Komt u in aanmerking U krijgt een TOG voor de verzorging van een gehandicapt kind als uw kind een aandoening ziekte of handicap heeft die langer dan 1 jaar duurt en bevestigd wordt in een diagnose uw kind hierdoor meer zorg nodig heeft dan gezonde kinderen van dezelfde leeftijd én u in Nederland woont of werkt én uw kind bij u thuis woont én het kind 3 jaar of ouder is maar jonger dan 18 én u voor de verzorging niet wordt betaald én u geen andere vergoeding krijgt die lijkt op de TOG De SVB kijkt alleen hoeveel extra zorg uw kind nodig heeft Dus niet naar de extra kosten die u maakt voor uw kind Wanneer wordt een kind als gehandicapt beschouwd De SVB beschouwt een kind als gehandicapt als het een blijvende ziekte of stoornis heeft van lichamelijke verstandelijke of geestelijke aard Dit moet u kunnen aantonen met een rapport of verklaring van bijvoorbeeld de behandelend arts De ziekte of stoornis is langdurig of blijvend Het kind heeft hierdoor veel meer zorg nodig dan een gezond kind van dezelfde leeftijd Veel meer zorg betekent dat uw kind zoveel zorg en aandacht nodig heeft dat het in principe een AWBZ indicatie kan krijgen Om in aanmerking te kunnen komen voor TOG kun je hier een test doen http www svb nl int nl tog tegemoetkoming tog krijgen bepaal zelf Bron SVB Lees meer op http www svb nl int nl tog Lees ook het artikel over TOG en de vernieuwde regeling op onze website onder mededelingen financieel http www oscarnederland nl node 272 Verbetering afbakening WTCG nu bekend MEE een organisatie voor mensen met een handicap beperking of chronische ziekte Hulporganisaties Hulpverlening login om te reageren Stichting OSCAR Nederland Zoeken in deze website

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/273 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • MEE, een organisatie voor mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte | Oscar Nederland
    030 6569634 Email info oscarnederland nl Home Forums OSCAR Nederland forum MAATSCHAPPELIJKE KWESTIES Hulporganisaties Hulpverlening MEE een organisatie voor mensen met een handicap beperking of chronische ziekte MEE is een landelijke organisatie voor mensen met een handicap beperking of chronische ziekte Jong of oud maakt niet uit Ook ouders en verzorgers kunnen hier terecht MEE staat voor een ondersteuner naast de cliënt die MEE leeft MEE denkt ook MEE lacht zonodig MEE gaat en altijd MEE werkt Bij MEE werken deskundigen die jou kan helpen met vragen op het gebied van onderwijs opvoeding wonen werken sociale voorzieningen inkomen vervoer en vrije tijd Er is altijd wel een MEE in je buurt Op de site van MEE vind je hier meer over www mee nl TOG Tegemoetkoming Ouderen met thuiswonende Gehandicapte kinderen Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten Wtcg Hulporganisaties Hulpverlening login om te reageren Stichting OSCAR Nederland Zoeken in deze website Nieuws Bereikbaarheid tijdens Kerst en Nieuwjaar Tijdens de feestdagen zal ons kantoor gesloten zijn van woensdag 23 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 login om te reageren Read more Droevige mededeling Julie Anne Borm Beste mensen Maandag 4 mei 2015 kregen wij een schokkende droevige mededeling

    Original URL path: http://www.oscarnederland.nl/node/228 (2016-01-30)
    Open archived version from archive



  •