archive-nl.com » NL » S » STICHTINGBORDERLINE.NL

Total: 120

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Ervaringsverhalen | Stichting Borderline
    vragen nét even anders Waarom kijkt zij zo triest Ze wil vast liever dat ik wegga Waarom denkt ze toch altijd dat iedereen haar afkeurt Waarom is ze in vredesnaam zo kwaad Heb ik soms iets fout gedaan Eigenlijk komen beide vragen op hetzelfde neer Twijfel Onzekerheid En misschien nog wel het meeste denken dat je helemaal alleen staat En dát is meestal niet zo Er zijn zoveel mensen met dezelfde vragen met dezelfde gevoelens Het kan helpen om die te delen Ten eerste is het soms o zo lekker om je emoties even van je af te schrijven Ten tweede is het voor de lezer van zulke ervaringsverhalen meestal heel fijn om te weten dat ze de enige niet zijn Vanuit die twee gezichtspunten roept de Stichting Borderline iedereen op een ervaringsverhaal te delen We maken graag plaats op onze websites voor zulke columns over twijfel boosheid verdriet verlatingsangst en alle andere emoties die je kwijt wilt Gooi het eruit want het is beslist wáár gedeelde smart is halve smart En wat óók waar is weten dat je niet alleen staat maakt je zoveel sterker Oftewel gedeeld begrip is dubbel begrip mail naar stichting stichtingborderline nl NIEUWS Landelijke publieksdag

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/Naastbetrokkenen/Ervaringsverhalen/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive


  • Landelijke publieksdag 2016 | Stichting Borderline
    hem alvast in je agenda meer informatie zal volgen Overzicht nieuws NIEUWS Landelijke publieksdag 2016 ERVARINGSVERHALEN Al heel lang geleden heb ik geaccepteerd dat organiseren niet tot één van mijn talenten behoort Dat heeft meerdere oorzaken Ten eerste vind ik het ontzettend moeilijk om te bedenken wat ik wil of moet gaan doen Ten tweede is mijn hoofd een enorme chaos dit reflecteert behoorlijk op mijn planningen Ten derde verlies

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/nieuws/?id=127&Landelijke%20publieksdag%202016 (2016-02-10)
    Open archived version from archive

  • Openingstijden | Stichting Borderline
    uur t m 14 30 uur op 030 276 70 72 E mail stichting stichtingborderline nl Uw email wordt beantwoord op maandag en vrijdag van 10 30 tot 14 30 Post Stichting Borderline Postbus 1147 8500 BC Utrecht NIEUWS Landelijke publieksdag 2016 ERVARINGSVERHALEN Al heel lang geleden heb ik geaccepteerd dat organiseren niet tot één van mijn talenten behoort Dat heeft meerdere oorzaken Ten eerste vind ik het ontzettend moeilijk

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/Lotgenotencontact/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive

  • Voorlichting aanvragen | Stichting Borderline
    instellingen etc Wat kun je bij een voorlichting verwachten Een voorlichting wordt gegeven door één van onze voorlichters Dit zijn allen mensen met de diagnose Borderline Zij vertellen over hun proces over wat zij hebben mee gemaakt en wat de do s en dont s zijn De voorlichting geeft mensen een duidelijker beeld over deze diagnose zowel omstanders hulpverleners als mensen met de diagnose zelf Een voorlichting kost 75 euro met dit bedrag steun je tevens Stichting Borderline om haar werk voort te kunnen zetten Indien je interesse hebt in een voorlichting of je wilt meer weten kun je contact opnemen met onze voorlichters educatie stichtingborderline nl of neem telefonisch contact op onder telefoonnummer 030 276 70 71 op maandagen woensdagen en vrijdagen tussen 10 30 en 14 30 Graag ontvangen wij van jouw kant informatie over de locatie groep en wat je inhoudelijk verwacht Hier de ervaring van één van onze voorlichters NIEUWS Landelijke publieksdag 2016 ERVARINGSVERHALEN Al heel lang geleden heb ik geaccepteerd dat organiseren niet tot één van mijn talenten behoort Dat heeft meerdere oorzaken Ten eerste vind ik het ontzettend moeilijk om te bedenken wat ik wil of moet gaan doen Ten tweede is mijn hoofd

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/Voorlichting/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive

  • Landelijk platform ggz | Stichting Borderline
    koepel van 20 cliënten en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg Het LPGGZ wil de positie van mensen met psychische problemen en hun familie naastbetrokkenen verbeteren Het platform vormt een aanspreekpunt voor de overheid politiek zorgverzekeraars en GGZ instellingen NIEUWS Landelijke publieksdag 2016 ERVARINGSVERHALEN Al heel lang geleden heb ik geaccepteerd dat organiseren niet tot één van mijn talenten behoort Dat heeft meerdere oorzaken Ten eerste vind ik het ontzettend moeilijk

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/Belangenbehartiging/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive

  • Stichting | Stichting Borderline
    uit jouw buurt in contact te komen Wij signaleren dat mensen met Borderline regelmatig negatief worden benaderd Ze zouden manipulatief en on be handelbaar zijn als mensen met Borderline wat meer structuur in hun leven zouden aanbrengen dan zouden ze al een heel eind zijn Wij vinden dit een negatieve en eenzijdige benadering Door het geven van voorlichting aan verschillende doelgroepen proberen we dit beeld te veranderen De statuten van Stichting Borderline zijn hier te downloaden Landelijk coordinator Een landelijk coördinator geeft leiding aan de vrijwilligers en coördineert voorlichting belangenbehartiging en lotgenotencontact Deze functie wordt vervuld door Karlijn Smits Als je contact wilt opnemen met de coördinator dan kan dit via karlijn smits stichtingborderline nl of via telefoonnummer 030 276 70 71 op maandag woensdag en vrijdag Het bestuur De Stichting staat onder leiding van een bestuur Deze bestaat uit Hans de Jong Waarnemend Voorzitter Penningmeester en maatschappelijkwerker en beleidsadviseur bij Scelta in Den Haag Paul Ulrich Omstander en ervaringsdeskundige Adrianne Dercksen Bondgenoot Als je contact wilt opnemen met het bestuur kan dit via bestuur stichtingborderline nl Raad van Advies Dr A Kaasenbrood Psychiater psychotherapeut IHT team Pro persona Arnhem directeur Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen Rosanne de Bruin Klinisch psycholoog psychotherapeut bij

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/Over%20ons/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive

  • Zoeken | Stichting Borderline
    NIEUWS Landelijke publieksdag 2016 ERVARINGSVERHALEN Al heel lang geleden heb ik geaccepteerd dat organiseren niet tot één van mijn talenten behoort Dat heeft meerdere oorzaken Ten eerste vind ik het ontzettend moeilijk om te bedenken wat ik wil of moet gaan doen Ten tweede is mijn hoofd een enorme chaos dit reflecteert behoorlijk op mijn planningen Ten derde verlies ik heel erg snel de motivatie en daardoor de discipline om

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/zoeken/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive

  • Algemeen | Stichting Borderline
    column over stemmingswisselingen is er nu een column over het stellen van grenzen Wil je ook eens een column schrijven Lees dan hier verder Soms zijn er onvoldoende woorden voor om uit te drukken hoe je je voelt Dat geldt zeker regelmatig voor iemand met borderline Maar er is wel degelijk de behoefte aan een uitlaatklep En die luidt dan kort gezegd geen woorden maar daden De associatie met een spannend spel met de bal gaat helaas niet op want in de hier bedoelde context zijn jammer genoeg meestal alleen verliezers Maar er is hoop Want wie de spelregels eenmaal kent leert vaak wel beter op de omstandigheden in te spelen Een schreeuw om aandacht of een roep om hulp Nogmaals een kant en klare gebruiksaanwijzing bestaat niet Maar wie in staat is om ACHTER het gedrag te kijken vindt veel dingen al snel wat minder raar Pas op het moment dat je gaat snappen waaróm iemand doet wat hij zij doet begint het begrip te groeien Manipulatie Automutilatie Woede uitbarstingen Een schreeuw om aandacht Of een roep om hulp Misschien wel allebei Maar sommige mensen kunnen op sommige momenten even niet anders Als je je zo rot voelt en of zo verschrikkelijk overspoeld raakt door emoties lukt het even niet jezelf uit de put te trekken En de helpende hand grijpen ook dat is eng Service aan een grote groep In Nederland zijn er naar schatting tussen 150 000 en 200 000 mensen met de diagnose borderline persoonlijkheidsstoornis Dat is veel Nog veel groter is de groep mensen die nauw betrokken zijn bij diegenen die deze diagnose hebben gekregen Met die gedachte in het achterhoofd wil Stichting Borderline zich ook bewust inzetten voor de personen in deze categorie Want ook die hebben het lang niet gemakkelijk Als naastbetrokkene word

    Original URL path: http://www.stichtingborderline.nl/site/Naastbetrokkenen/index.php (2016-02-10)
    Open archived version from archive