archive-nl.com » NL » S » STICHTINGPANDORA.NL

Total: 731

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Ervaringen • Stichting Pandora
    Ervaringen Welkom bij het ervaringen overzicht van Stichting Pandora De ervaringen van deze mensen zelf zijn voor Stichting Pandora de basis voor al haar acties Zij behartigt de belangen van haar doelgroep op verschillende manieren Veel gestelde vragen aan de

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=26&Itemid=8 (2016-01-29)
    Open archived version from archive


  • Overdracht vrijwilligersactiviteiten en stopzetten kantoororganisatie Stichting Pandora • Stichting Pandora
    zijn uit de lucht www stichtingpandora nl blijft voorlopig online Het besluit van het Ministerie van VWS de structurele subsidie van Stichting Pandora vrijwel geheel af te bouwen in het kader van de per 1 januari 2009 ingevoerde veranderde subsidiesystematiek van Patiënten Gehandicapten en Ouderenorganisaties is hier debet aan Er is lange tijd door bestuur en directie op verschillende manieren geprobeerd oplossingen te vinden voor de financiële problemen echter zonder resultaat In de zomer van 2009 bleek bovendien dat alle bij het Ministerie van VWS ingediende projectvoorstellen vanwege het structurele karakter van de project activiteiten waren afgewezen Per saldo betekende dit voor Stichting Pandora structurele lasten zonder inkomsten uit structurele of meerjaren projectsubsidies Het bestuur van Stichting Pandora kon dan ook niet anders dan de structurele lasten stopzetten Hiermee is een einde gekomen aan de bijzondere werkwijze van Stichting Pandora het combineren van ervaringsdeskundigheid professionaliteit en creativiteit Juist door deze combinatie kon Stichting Pandora vanuit de praktijk op onafhankelijke wijze de kritische rol vervullen van luis in de pels Sinds de oprichting in 1964 heeft Stichting Pandora zich ingezet om de rechts positie van en de beeldvorming over mensen met psychische en of psychiatrische problemen te verbeteren Er is het nodige bereikt Stichting Pandora was de eerste organisatie in Nederland die is begonnen met het geven van voorlichtingen aan instellingen scholen en bedrijven door ex psychiatrische patiënten zelf 1971 Veel mensen zijn aan het denken gezet door de Pandora campagne Ooit een normaal mens ontmoet en beviel t Een reeks films en documentaires vanuit cliëntenperspectief zijn gemaakt waarvan de speelfilm Kind van de zon en de met een Gouden Kalf bekroonde documentaire Levenslied de meest bekende zijn Er is aandacht gekomen voor de maatschappelijke en arbeidsmarkt positie van mensen die psychiatrische problemen hebben gehad Ook stond Stichting Pandora aan de

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=article&id=357:overdracht-vrijwilligersactiviteiten-en-stopzetten-kantoororganisatie-stichting-pandora-&catid=25:historie&Itemid=50 (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Dwang tot achter de eigen voordeur (MGv artikel) • Stichting Pandora
    conceptwetsvoorstel Verplichte ggz Froukje Bos beleidsmedewerker en Marijke Knuttel directeur Stichting Pandora MGv 12 2009 64 1068 1070 De Wet Verplichte ggz moet de oude Wet Bopz vervangen Stichting Pandora ziet verbeteringen in het conceptvoorstel maar vreest ook dat mogelijkheden om met dwang in te grijpen worden opgerekt De Wet Verplichte ggz zal interventies onder dwang mogelijk maken waar de patiënt zich ook bevindt De auteurs vrezen dat mogelijkheden en aanleidingen voor dwangtoepassing met deze wet aanzienlijk worden verruimd Bureaucratisering en centralisering van de verplichte ggz liggen op de loer Het oprekken van de criteria voor dwangtoepassing de gehanteerde open begripsvorming de vele taken en bevoegdheden van de commissies en de ruime informatie uitwisseling kunnen de rechtspositie van psychiatrische patiënten ernstig onder druk zetten Diens vrijheid lichamelijke en geestelijke integriteit en persoonlijke levenssfeer kunnen door dwang diep worden aangetast De auteurs benadrukken dat de realisatie van voldoende laagdrempelige gespecialiseerde en goede verplichte zorg te allen tijde van het grootste belang is Bekijk hier het gehele MGv artikel MGv 09 12 art bos en knuttel Dwang tot achter de eigen voordeur pdf Alle beschrijvingen van de voorgestelde wettekst zijn afkomstig uit het Conceptvoorstel Wet verplichte GGz en de Memorie van toelichting

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=article&id=355:dwang-tot-achter-de-eigen-voordeur-mgv-artikel&catid=8:dwang-a-drang&Itemid=17 (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Minister Klink voor Elektroshock onder dwang • Stichting Pandora
    de IGZ blijkt hoe vaak GGZ instellingen ECT onder dwang melden Over de periode 1999 2008 is dit jaarlijks gemiddeld 13 keer het geval geweest Over de afgelopen tien jaar gaat het in totaal om 135 gemelde ECT behandelingen onder dwang Klink 2009 In antwoord op kamervragen van Bouwmeester en Spekman over het toepassen van elektroshocktherapie onder dwang stelt minister Klink van VWS geen aanleiding te zien om ECT onder dwang aan banden te leggen Kamerstuk 28 9 2009 2009Z16074 Richtlijnen Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie NVvP doorslaggevend De richtlijn Elektroconvulsietherapie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie NVvP en onderzoek van de beroepsgroep zijn in het antwoord van de minister doorslaggevend Verontrustend daarbij acht Stichting Pandora de stelligheid in de richtlijn Besluitvorming dwang opname en behandeling van de NVvP Deze stelt Qua effect op symptomen en kwaliteit van leven doet gedwongen behandeling niet onder voor vrijwillige behandeling Dat is het beste onderzocht voor psychofarmaca en ECT 1 3 blz 9 De gedwongen toepassing van medicatie of elektroconvulsietherapie ECT is als men afgaat op de evidentie uit de literatuur niet alleen even effectief als de vrijwillige toepassing daarvan maar er is ook geen bewijs voor een schadelijke invloed op de therapietrouw of voor het veroorzaken van een posttraumatische stresstoornis PTSS Er zijn geen echte alternatieven die als gedwongen behandeling toepasbaar zijn 1 13 blz 13 Gestelde dat ECT onder dwang niet onder doet voor vrijwillige behandeling trekken wij in twijfel De onderbouwing van deze stelling is weinig transparant het patiëntenperspectief niet meegewogen ECT kan o i zeker de kwaliteit van leven aantasten en traumatiserend werken ECT onder dwang kan extra angsten en spanning opleveren Wettelijke uitbreiding van dwang baart zorgen door beperkte behandelmogelijkheden gedwongen medicatie of elektroshocktherapie De uitbreiding van wettelijke dwangmogelijkheden aanpassingen Wet Bopz wetsvoorstel Wet Verplichte GGZ maakt ons beducht

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=article&id=340:minister-klink-voor-elektroshock-onder-dwang&catid=10:elektroconvulsietherapie-ect&Itemid=19 (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Ooit 'n normaal mens ontmoet? en..., beviel 't? • Stichting Pandora
    n normaal Historie Organisatie English Disclaimer Ooit n normaal mens ontmoet en beviel t In 1974 bracht Stichting Pandora een nieuw affiche uit Hiervoor werd de aan een van Simon Carmiggelts Kronkels ontleende slagzin gebruikt Ooit n normaal mens ontmoet en beviel t en afgedrukt op spiegelpapier Het affiche dat ook in de vorm van een sticker werd uitgebracht zou in de loop der jaren heel wat deuren en glazen

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=49 (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Pandora Helpdesk • Stichting Pandora
    omgeving We geven geen medische adviezen maar wel informatie uit diverse bronnen zoals bijsluiters handboeken consumenten voorlichtingsmateriaal We kunnen je vaak ook wijzen op andere behandelvormen voor uw klachten en op instanties waar je terecht kunt voor informatie en hulp Daarnaast hebben wij een netwerk van deskundige adviseurs N B het is belangrijk om nieuwe informatie inzichten en adviezen altijd te bespreken met je behandelaar De Helpdesk helpt Stichting Pandora ook met het signaleren van knelpunten in de GGz De beleidsmedewerkers krijgen via de Helpdesk belangrijke informatie over wat er leeft in de praktijk Ook daarom willen we graag dat je belt Veel gestelde vragen aan de Pandora Helpdesk Hieronder staan een aantal vragen die vaak gesteld worden aan onze medewerkers van de helpdesk Voor een antwoord op deze vragen kun je ons het beste persoonlijk bellen Elke situatie is uniek Ik heb psychische klachten Kan ik ook meer informatie krijgen over de behandeling daarvan Ik heb veel last van angsten Weten jullie hoe die behandeld kunnen worden Kan ik meteen met mijn medicijnen stoppen of is het beter om langzaam af te bouwen Wat zijn de bijwerkingen van anti depressiva Wat weten jullie over dwangmedicatie en dwangbehandeling Ik word

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=37 (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Pandora Depressielijn • Stichting Pandora
    je doormaakt wat je twijfels zijn en ook hoe moeilijk het soms kan zijn om er met anderen over te praten Je kunt bij ons terecht met vragen over wat je kunt doen over de behandeling omgaan met je familie enzovoorts Ook kun je gewoon bellen om je hart te luchten of voor een steuntje in de rug Veel gestelde vragen aan de Pandora Depressielijn Hieronder staan een aantal vragen die vaak gesteld worden aan onze medewerkers van de depressielijn Voor een antwoord op deze vragen kun je ons het beste persoonlijk bellen Elke situatie is uniek Ik ben al een lange tijd depressief Gaat dat ooit over Hoe voorkom ik terugval na een depressie Ik ben vaak bang en moe Hoe moet ik de dag doorkomen Wat kunnen jullie mij vertellen over het verloop van een depressie Tijdens een depressie vinden mijn partner en familie het moeilijk om mij te begrijpen Hoe moet ik hier mee omgaan Wat zij jullie ervaringen met depressie en werk Pandora Depressielijn geopend tijdens feestdagen 16 december 2009 trefwoorden depressielijn persbericht Op 25 en 26 december is de Pandora Depressielijn geopend van 13 30 tot 15 30 uur en van 18 tot 21 uur

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=15&Itemid=35 (2016-01-29)
    Open archived version from archive

  • Stichting Pandora
    problemen heeft of heeft gehad De ervaringen van mensen zelf zijn de basis voor al haar acties Stichting Pandora is een onafhankelijke organisatie en ontvangt geen subsidie of sponsorgelden van de farmaceutische industrie Alle door vrijwilligers uitgevoerde Pandora activiteiten inclusief alle ervaringsdeskundige vrijwilligers worden tegenwoordig uitgevoerd door Geestdrift Het betreft de Pandora Helpdesk de Pandora Depressielijn de Pandora voorlichtingen Ooit een normaal mens ontmoet en beviel t en het Pandora Forum De contact gegevens van deze diensten zijn op deze site al aangepast Per 1 februari 2010 zijn de dienstverbanden van de professionele medewerkers ontbonden en is het kantoor gesloten Deze site blijft voorlopig nog in de lucht Hiermee is een einde gekomen aan de bijzondere werkwijze van Stichting Pandora het combineren van ervaringsdeskundigheid professionaliteit en creativiteit Juist door deze combinatie kon Stichting Pandora vanuit de praktijk op onafhankelijke wijze de kritische rol vervullen van luis in de pels Let op webwinkel sluit per 1 januari 2012 Bestellingen die daarna worden gedaan kunnen niet meer worden behandeld Uitgelicht Overdracht vrijwilligersactiviteiten en stopzetten kantoororganisatie Stichting Pandora 28 januari 2010 trefwoorden historie Dwang tot achter de eigen voordeur MGv artikel 15 december 2009 trefwoorden artikel dwang en drang verplichte ggz Minister Klink

    Original URL path: http://www.stichtingpandora.nl/jcms/index.php (2016-01-29)
    Open archived version from archive



  •