archive-nl.com » NL » S » STOMAVERENIGING.NL

Total: 428

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringslijn
    uw naasten maar soms is het prettig om even kort te praten met iemand die in hetzelfde schuitje zit Dat kan bij de Ervaringslijn Bereikbaarheid De Ervaringslijn 030 6343915 is bereikbaar op maandag van 10 00 12 00 uur en op woensdagavond tussen 19 00 21 00 uur Als u dit nummer belt krijgt u direct iemand te spreken die zelf al langer een stoma of een pouch heeft Is

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringslijn (2016-01-30)
    Open archived version from archive


  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma
    te willen Henk 74 jaar Ik dacht dat ik de verzorging nooit zou leren Gerard 64 jaar Dat spoelen ging eigenlijk meteen goed Femke 24 jaar De arts hield vol dat het stress was Katherina 66 jaar Onze camper is mijn redding geweest Laatst gewijzigd op 08 september 2013 12 44 51 Brochures Meer lezen over een van de onderwerpen op deze site De Nederlandse Stomavereniging heeft een uitgebreid aanbod

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma - Ciska (49 jaar)
    stoma zeg maar het hele pakket Van bestraling had iedereen zijn mond vol dat dat toch heel naar was maar ik vond het meevallen allemaal De rest niet Ik heb overal last van gehad of ik had complicaties Een stoma die niet goed was aangelegd chemo waarvan ik misselijk werd terwijl niemand daar nog misselijk van wordt huidklachten een allergie Ik ben echt een heel optimistisch mens maar af en toe denk ik wat staat me nog allemaal te wachten Het is nu drie maanden rustig maar ja Hopen dat het zo blijft Na bijna vier jaar tobben wil je bijna niet meer geloven dat het ooit nog goed komt Het enige dat goed blijft gaan is dat die kanker wegblijft Maar hoe lang O ja en het gaat nu ook best goed met de stoma Hahahaaa Moet je mij horen Alles gaat fout zeg ik dan maar als ik nu alles op een rijtje zet gaat het best goed Dat is ook zo maar ik heb gewoon veel pech en tegenslag gehad Ik zeg soms als ik nou van die pijn en vermoeidheid af ben misschien dat het dan wat beter gaat voor mijn gevoel Laatst gewijzigd op 12

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma/Ciska-49-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma - Frank (61 jaar)
    heb ik echt op het randje gelegen want ik kan me een heel raar moment herinneren dat ik allemaal felle lichten zag Drie dagen later kwam ik pas echt bij Kan je nagaan ik was gewoon aan het werk toen ik flauw viel en drie dagen later merk je pas wat er precies is gebeurd Het is zo Punt In het ziekenhuis lag een man Evert van 68 naast me die alleen maar kon grienen zo erg vond hij het dat hij die stoma had gekregen Toen ik vroeg of hij een alternatief had gehad was het antwoord nee Ik ben even ontzettend kwaad op m geworden Hij schrok er wel van maar was er naderhand blij om Niemand had het ooit tegen hem durven te zeggen dat hij niet moest zeuren Zo zit ik wel in elkaar je kan wel gaan zitten kniezen maar daar bereik je geen bal mee Als het mij meezit wil ik gewoon weer snel aan de slag Niet meteen vol aan de bak maar wel rustigaan En als iemand het wil weten lekker naar de wc gaan is fijner dan poep in een zakje op je buik hebben Helemaal waar maar ik vind het

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma/Frank-61-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma - Henk (74 jaar)
    HogeNood Henk 74 jaar Ik dacht dat ik de verzorging nooit zou leren Mijn huisarts vond het opvallend dat we mijn tumor zo snel hadden ontdekt Ik had niet zo veel klachten maar vond wel dat mijn ontlasting echt anders was geworden in een paar weken tijd Ik vertrouwde het gewoon niet Er is nog geprobeerd om tijdens de operatie een stoma te vermijden maar dat lukte niet Ik wist dat dat kon gebeuren maar schrok toch toen ik eenmaal besefte dat ik een blijvend stoma had Ik kreeg uitleg over de verzorging maar dacht dat ik het nooit goed zou kunnen Mijn vrouw heeft mij in het begin veel geholpen Toch wilde ik het op een gegeven moment zelf doen Nu hoort het bij de dagelijkse verzorging Ik ben best trots op mezelf want ik ben pas een acht maanden geleden geopereerd Als ik het kan kan iedereen het denk ik dan Laatst gewijzigd op 12 september 2013 11 33 15 Brochures Meer lezen over een van de onderwerpen op deze site De Nederlandse Stomavereniging heeft een uitgebreid aanbod brochures lees verder Stel een vraag Heeft u een persoonlijke vraag wilt u meer weten over het krijgen van een

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma/Henk-74-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma - Gerard (64 jaar)
    helemaal niet wat dat inhield Na de eerste uitleg was ik niet meteen enorm enthousiast Het leek me nogal een gedoe Ik wilde het wel proberen Voor mij is spoelen een geweldige oplossing gebleken Ik had al een jaar een colostoma en kon gewoon niet goed wennen aan het opvangmateriaal Dat zit tussen je oren zei mijn vrouw dan en daar had ze volkomen gelijk in Mijn stomaverpleegkundige zag wel dat ik acceptatieproblemen had kwam toen met het verhaal over spoelen Ze heeft me laten zien hoe het werkte Daarna zou ik dan toe kunnen met een heel klein stomaopvangzakje of een stomaplug Vooral dat heeft me over de streep getrokken Ik ben gaan spoelen en dat ging eigenlijk meteen goed Sommige mensen hebben wel eens last van darmkrampen had de verpleegkundige gezegd maar daar was bij mij geen sprake van Na anderhalve maand wist ik zeker dat ik tussen de spoelbeurten in geen ontlasting had Dat is een enorme opluchting Vanaf dat moment voel ik me veel meer op mijn gemak Het kost me wel wat tijd maar dat heb ik er graag voor over Laatst gewijzigd op 12 september 2013 11 34 14 Brochures Meer lezen over een

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma/Gerard-64-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma - Femke (24 jaar)
    de vierde klas van de havo Heel vervelend want ik was om de haverklap ziek en dan miste ik weer wat tentamens Ik zat in die tijd bijna elke week bij de huisarts Die bleef maar volhouden dat het stress was maar ik wist zeker dat het iets anders moest zijn Mijn moeder was het uiteindelijk allemaal zat Ze heeft een verwijsbrief afgedwongen en we zijn naar een internist gegaan Die was meteen behoorlijk ongerust en is verder gaan onderzoeken Vervelend was dat allemaal maar ik had eindelijk het gevoel dat er iets gebeurde Ik bleek de ziekte van Crohn te hebben en dan vooral in het onderste deel van mijn darmen De ontstekingen waren daar zo erg dat het die arts verbaasde dat ik nog op mijn benen stond Ik ben eerst behandeld met medicijnen De ontstekingen waren dermate groot dat er toch te veel gevaar was voor het doorbreken van de darmwand In overleg hebben we besloten dat ik een tijdelijk stoma zou krijgen Dat was enorm zwaar Ik was pas 16 Alles was in een keer zwart voor mij Ik ben zo depressief geweest dat ik soms niet meer wilde leven En dat was echt niks voor mij Uiteindelijk knapte ik wel heel goed op en voelde me na een paar weken veel beter dan in alle maanden daarvoor Dat gaf mij weer moed De ontstekingen zijn weggebleven Mijn stoma is nog altijd een tijdelijke Als ik wil kan die teruggezet worden maar ik zit nu nog in de afronding van mijn studie Dat wil ik eerst doen en daarna zie ik wel verder Echt waar als je de pijn kent van voor de stoma zeg ik wel eens tegen mensen dan snap je waarom ik uiteindelijk niet zoveel moeite meer heb met mijn stoma Laatst gewijzigd

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma/Femke-24-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen colostoma - Katherina (66 jaar)
    bang musje geworden Dat moet voor hen ook moeilijk zijn geweest Vijf jaar terug heeft mijn man de knoop doorgehakt we gaan op vakantie Ik zat het helemaal niet zitten maar hij heeft volgehouden We huurden een camper en gingen door Europa toeren Die camper is mijn redding geweest want ik had altijd alles bij de hand en hoefde nooit bang te zijn dat er iets fout zou gaan Een jaar later zijn we met een fly drive naar Sicilië gegaan Dat is ook prima verlopen Daarna had ik de smaak te pakken We konden gemakkelijk reizen en deden dat dus ook Inmiddels zijn we in Argentinië Australië en Thailand geweest Allemaal perfect gegaan Ik heb zelfs geen diarree of zo gehad Ik ben zelf ook erg veranderd hierdoor Minder zwaar op de hand en dat is natuurlijk wel zo prettig Mijn dochters zijn weer blij met hun moeder Als ze opbellen of ik mee ga naar de stad om te winkelen dan doe ik dat Ik ben zelfs een keer meegeweest naar een beautyfarm Dat is ook een hele overwinning geweest Ik heb toen gekozen voor zwemactiviteiten waarbij ik mijn badpak kon aanhouden en een gezichtsbehandeling Dat kon allemaal

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-colostoma/Katherina-66-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive



  •