archive-nl.com » NL » S » STOMAVERENIGING.NL

Total: 428

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen urinestoma - Cor (74 jaar)
    Dat deed ik en ik kreeg een verwijzing voor de uroloog Die constateerde dat ik een paar poliepjes in mijn blaas had Zo zei hij het letterlijk Ik heb vroeger wel eens poliepen in mijn neus gehad dus ik dacht ach die poliepjes worden eruit gebrand of zo en dan is het weer klaar Ik zou blaasspoelingen krijgen Dat gebeurde ook en daarmee zou voor mijn gevoel de kous af zijn Totdat die arts op zijn ronde langskwam en vermeldde dat het toch beter was om te gaan bestralen Ik weet niet hoe het bij de meeste mensen werkt maar bestralen is bij mij gekoppeld aan kanker En daar was tot op dat moment geen sprake van geweest dacht ik Later pas begreep ik dat die poliepjes samen blaaskanker vormden Het is geen prettig verhaal geworden want na de blaasspoelingen en de bestraling had ik veel restklachten Om de haverklap moest ik naar de wc Ik had ook veel last van diarree en kon maar moeilijk mijn ontlasting ophouden Met de urine was het helemaal moeilijk Drie jaar heb ik aangemodderd Toen vond onze dochter het welletjes en stelde een second opinion voor De arts die ik daarna kreeg was van een heel ander kaliber en legde alles veel beter en rustiger uit De blaas was verschrompeld en verbetering zat er niet in Ik heb er niet lang over na hoeven te denken toen hij voorstelde dat een stoma waarschijnlijk een betere oplossing was Ik ben geopereerd en de stoma werd aangelegd Het herstel verliep erg vlot Twee maanden later gingen we alweer op vakantie terwijl we in de drie jaar daarvoor niet meer waren geweest omdat ik om de haverklap met een natte broek rondliep Ik heb echt nooit problemen met de stoma gehad Het enige is dat ik

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-urinestoma/Cor-74-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive


  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen neoblaas
    54 jaar Het was wennen maar inmiddels is die neoblaas al weer zo gewoon geworden Laatst gewijzigd op 12 september 2013 13 20 34 Brochures Meer lezen over een van de onderwerpen op deze site De Nederlandse Stomavereniging heeft een uitgebreid aanbod brochures lees verder Stel een vraag Heeft u een persoonlijke vraag wilt u meer weten over het krijgen van een stoma Neem contact op met de stomavereniging lees

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-neoblaas (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Ervaringen - Ervaringen neoblaas - Sandra (54 jaar)
    hebben Mijn verbazing was dan ook groot toen ik hoorde dat ik blaaskanker had Die eerste periode is als in een roes voorbij gegaan Een goede vriendin van mij is steeds meegegaan naar het ziekenhuis en onthield alle informatie voor mij Het leek wel alsof niets tot mij doordrong Op een bepaald moment legde de arts uit dat ik in aanmerking zou kunnen komen voor een neoblaas Ja doe maar zei ik meteen tot verbazing van die arts en de vriendin Er kwam heel wat bij kijken maar dat maakte me niets uit Ik ben geopereerd en de eerste fase was inderdaad wennen En dan druk ik me voorzichtig uit Toen ik er middenin zat dacht ik echt dat ik voor de rest van mijn leven om het uur naar het toilet zou moeten Na een paar maanden ging het al veel beter En na acht maanden was ik al heel erg gewend aan de nieuwe situatie Nu weet ik niet meer beter Als ik nu terugkijk dan ben ik blij dat ik de neoblaas heb Laatst gewijzigd op 12 september 2013 12 19 49 Brochures Meer lezen over een van de onderwerpen op deze site De Nederlandse Stomavereniging heeft

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Ervaringen/Ervaringen-neoblaas/Sandra-54-jaar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Snel naar
    van de stomavereniging weten Ik wil een publicatie bestellen Ik wil lid worden Ik wil een donatie doen Ik wil mij aanmelden voor de digitale nieuwsbrief Ik wil naar het forum Ik wil een ervaring melden Ik wil een andere vraag stellen Ik wil een klacht doorgeven Ik wil een adreswijziging doorgeven Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen Laatst gewijzigd op 27 september 2013 17 53 26 Handig Contact Adressen en

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Snel-naar (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - Meldpunt stomamaterialen - Formulier meldpunt
    Ervaringslijn Ervaringen Ervaringen melden Snel naar Meldpunt stomamaterialen Formulier meldpunt HogeNood Formulier meldpunt stomamaterialen Vul het online formulier in Melden ervaringen stomamateriaal Handig Contact Adressen en links Woordenboek Agenda Inschrijven bijeenkomsten Films Snel naar Stomapanel Stoma Zorgwijzer Vooruitgang Digitale nieuwsbrief

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/Meldpunt-stomamaterialen/Formulier-meldpunt (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Doe mee - HogeNood
    als u geen klant bent van de winkel of horecagelegenheid die in de app staan De nieuwe actie is speciaal gericht op toiletten met een afsluitbare afvalemmer Dit was tot nu toe nog niet zichtbaar op de app maar het hebben van een afvalemmer wordt nu als extra informatie toegevoegd Win en steun HogeNood heeft u als stomadrager nodig voor het verzamelen van deze extra informatie Er moeten nog veel meer toiletlocaties in de app komen Uiteraard het liefst met een afvalemmer maar zonder mag ook Iedereen mag meedoen leden van de stomavereniging familieleden en vrienden Degene die de meeste toiletlocaties aanbrengt wint een nieuwe smartphone uiteraard voorzien van de HogeNood app De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Landelijke dag op 8 november in Eindhoven Ga daarom op pad overtuig eigenaren van semi openbare toiletten zich aan te melden bij HogeNood De eigenaar moet vervolgens zelf zijn toiletlocatie aanmelden bij www hogenood nu waarmee hij gedurende zes maanden een zogenoemde Gouden Datapartner wordt voor de prijs van drie maanden 24 75 euro Dit geld doneert HogeNood aan de stomavereniging Bij 100 nieuwe toiletlocaties krijgt de stomavereniging al 2 475 euro en bij 400 bijna 10 000 euro Hoe verder Tijdens de Landelijke dag op 17 mei zijn kaarten uitgedeeld om aan toileteigenaren te geven hiermee kunnen zij zich vervolgens aanmelden bij HogeNood Deze kaarten zijn ook aan de regiovoorzitters van de stomavereniging gegeven om te verspreiden tijdens bijeenkomsten in de regio s Daarnaast zit er in de Vooruitgang van juni een inlegvel met uitleg over de actie en twee flyers om uit te knippen en uit te delen Flyers op Geen flyers meer Download dan de flyers met de kaarten klik Als u geen flyers meer heeft kunt u deze downloaden Blad 1 legt uit hoe te werk te gaan

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Doe-mee/HogeNood2 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Onze vereniging - Lotgenotencontact - Forum
    aanvinken zodat een ander forumlid een e mail kan sturen Zie verder de opmerking bij mijn gegevens rechts bovenin Als u teruggaat naar de site wordt u automatisch uitgelogd Voor dit Forum Online gelden huisregels Iedere forumdeelnemer wordt gevraagd zich hieraan te houden Forum categorien Forum categorie Onderwerpen Reacties Laatste bericht op Colostoma 194 1151 29 januari 2016 15 44 24 Ileostoma 127 756 07 januari 2016 21 58 37 Ileoanale pouch 5 35 14 december 2015 23 51 54 Urinestoma 50 251 29 januari 2016 15 44 13 Continent stoma ileo en urine 12 53 20 april 2015 15 59 54 Neoblaas en bricker 7 28 22 december 2015 19 12 16 Stoma s algemeen 76 307 24 januari 2016 16 50 06 Overig 93 312 24 januari 2016 16 37 45 Niet medische onderwerpen 38 138 07 oktober 2015 20 28 50 Jongeren en stoma 11 33 21 mei 2014 21 17 42 Over het forum 2 6 15 april 2014 08 12 32 Stoma en humor 3 17 27 september 2013 11 22 55 Meepraten Dan heeft u inloggegevens nodig Nog geen inloggegevens Klik hier Huisregels Gebruikersnaam Wachtwoord Gebruikersnaam of wachtwoord kwijt Klik hier Brochures Meer lezen

    Original URL path: https://www.stomavereniging.nl/ForumFront.aspx?id=616 (2016-01-30)
    Open archived version from archive

  • De Nederlandse Stomavereniging - Onze vereniging - Informatievoorziening - Nieuwsberichten
    maanden toegestuurd kan worden Klanten krijgen dus dezelfde hoeveelheid die zij gewend zijn te gebruiken maar dan voor twee maanden zegt Eric Geurts directeur van Mediq CombiCare Wij vinden het vervelend dat stomadragers dit voelen als gekort worden op hun materiaal Mediq CombiCare geeft aan dat wanneer klanten echt niet willen overstappen naar een leveringsfrequentie van 62 dagen ze kunnen blijven bestellen in de frequentie die ze gewend zijn Wat te doen wanneer het materiaal eerder op is Uit de klachten die bij de Stomavereniging binnenkomen blijkt dat klanten van Mediq CombiCare het idee krijgen dat er een maximum wordt gesteld aan de materialen die zij mogen gebruiken Dit is onterecht zegt Eric Geurts Wanneer klanten meer materiaal nodig hebben dan hoeven zij niet te wachten op de volgende levering Er kunnen altijd omstandigheden zijn waardoor iemand meer materiaal nodig heeft dan voorzien U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u zonder materiaal komt te zitten Afspraken met Mediq CombiCare De Stomavereniging heeft Mediq CombiCare de tip gegeven om zorgvuldiger te communiceren rondom de leveringsfrequentie en duidelijk aan te geven dat de maatregel niet betekent dat u onverhoopt zonder materiaal komt te zitten Mediq CombiCare heeft nogmaals bevestigd dat u niet akkoord hoeft te gaan met de termijn van 62 dagen Als u dit telefonisch of schriftelijk aangeeft verandert er niets voor u en houdt u uw eigen leveringsfrequentie Deze afspraak wordt ook vastgelegd zodat de klant niet opnieuw wordt benaderd Mocht u onverhoopt toch eerder door uw materiaal heen zijn en eerder moeten bestellen dat is dat ook geen probleem Hoe zit het bij andere zorgverzekeraars Uit navraag bij andere zorgverzekeraars blijkt dat er aanzienlijke verschillen zijn in bestelfrequentie Bij Zorg en Zekerheid is deze periode met één maand het kortst bij Menzis en CZ kunnen klanten

    Original URL path: http://www.stomavereniging.nl/Onze-vereniging/Informatievoorziening/Nieuwsberichten/Onduidelijkheid-rondom-leveringsfrequentie-stomamaterialen-bij-Mediq-CombiCare (2016-01-30)
    Open archived version from archive



  •