archive-nl.com » NL » U » UMCUTRECHT.NL

Total: 624

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Ervaringen van patiënten - UMC Utrecht
    Ervaringen van patiënten Ervaringen van patiënten UMC Utrecht Samen zorg verbeteren Deel ook uw ervaring met het UMC Utrecht Want samen kunnen wij de zorg verbeteren Hieronder leest u op welke manieren u uw ervaringen met het UMC Utrecht kunt delen Bijvoorbeeld Word lid van het patiëntenpanel Laat een beoordeling achter op ZorgkaartNederland Stuur uw afdeling een compliment Lees verhalen van andere patiënten en deel uw eigen verhaal Patiëntverhalen In het UMC Utrecht is een verhalenproject gestart waarbij we patiënten vragen om hun ervaringen met ons te delen Lees hier de verhalen Patiëntenpanel Vindt u het leuk om enkele keren per jaar met ons mee te denken over uiteenlopende onderwerpen Geef u dan op voor ons patiëntenpanel Projecten bij afdelingen Naast ziekenhuisbrede projecten zijn er ook projecten bij afdelingen om ervaringen van patiënten te verzamelen Hier een selectie van deze projecten Social media Het UMC Utrecht is actief op verschillende social media Het UMC Utrecht webcare team luistert reageert deelt en probeert uw vragen te beantwoorden Ervaringen complimenten en klachten Het UMC Utrecht vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers hun mening geven over de zorg en dienstverlening in ons ziekenhuis Een klacht indienen Onze medewerkers doen hun best om

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ervaringen-van-patienten (2015-12-02)
    Open archived version from archive


  • Specialismen - UMC Utrecht
    M N O P Q R S T U V W X Y Z Specialismen beginnend met A Allergie Dermatologie allergologie Anesthesie Anesthesiologie Anesthesiologie Specialismen beginnend met B Bijzondere tandheelkunde Mond kaak en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde Bloedziekten Hematologie niet oncologische Specialismen beginnend met C Cardiologie Cardiothoracale chirurgie Chirurgie Specialismen beginnend met D Dermatologie allergologie Diabetes Diabetologie Diabetologie Diëtetiek Specialismen beginnend met E Endocrinologie Specialismen beginnend met F Er zijn geen resultaten gevonden Specialismen beginnend met G Genetica Geriatrie Specialismen beginnend met H Hart longchirurgie Cardiothoracale chirurgie Hartziekten Cardiologie Heelkunde Chirurgie Hematologie niet oncologische Hematologie oncologische Hersenaandoeningen Neurologie Hersenchirurgie Neurochirurgie Hoofd hals chirurgische oncologie Hormoonfunctie Endocrinologie Hormoonziekten Endocrinologie Huidziekten Dermatologie allergologie Specialismen beginnend met I Infectieziekten Intensive Care geneeskunde Specialismen beginnend met J Er zijn geen resultaten gevonden Specialismen beginnend met K Kaakchirurgie Mond kaak en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde Keel neus en oorheelkunde Specialismen beginnend met L Longziekten Specialismen beginnend met M Maag darm en leverziekten Medische microbiologie Mond kaak en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde Specialismen beginnend met N Nefrologie Neurochirurgie Neurologie Nierziekten Nefrologie Specialismen beginnend met O Oogheelkunde Orthodontie Mond kaak en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde Orthopedie Ouderengeneeskunde Geriatrie Specialismen beginnend met P Pathologie Pijnbehandeling Plastische chirurgie polikliniek

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Specialismen (2015-12-02)
    Open archived version from archive

  • Een klacht indienen - UMC Utrecht
    mogelijk te uiten zodat we naar een oplossing kunnen zoeken Patiëntenservice Bent u niet tevreden Bespreek dit dan bij voorkeur direct met de betreffende zorgverlener Lukt dit niet of vindt u het prettig dat een neutrale tussenpersoon u in het proces ondersteunt dan kunt u terecht bij de klachtenbemiddelaars De klachtenbemiddelaars bemiddelen namens de raad van bestuur de klachten van patiënten over het ziekenhuis Zij kunnen u ook vertellen hoe

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ervaringen-van-patienten/Een-klacht-indienen (2015-12-02)
    Open archived version from archive

  • Cliëntenraad UMC Utrecht - UMC Utrecht
    van bestuur Mendel Robbers Arian Visser Karin Idema Elsemiek Corvers Francisca Jimmink van der Ploeg vicevoorzitter cliëntenraad Jan Kimpen voorzitter raad van bestuur Anja van Heuvelen Irene Bruggeman voorzitter cliëntenraad Sophie Meijer Karin Vernet Niet op de foto Johan Heine Meer dan advies alleen De cliëntenraad bestaat uit een voorzitter en tien leden en is een formeel en onafhankelijk medezeggenschapsorgaan Dat betekent dat we onze eigen thema s en standpunten bepalen Ongeveer twaalf keer per jaar hebben we overleg met elkaar Dan gaat het over elk denkbaar onderwerp dat te maken heeft met de belangen van de cliënten op het gebied van zorg onderwijs en onderzoek De beleving en het welbevinden van de cliënten van het UMC Utrecht staan daarbij voor iedereen steeds voorop Binnen de raad hebben we commissies gevormd rond specialistische onderwerpen zoals communicatie gastvrijheid dienstverlening zorg kwaliteit patiëntveiligheid bouw huisvesting en onderzoek opleiding De commissies komen tussendoor apart bij elkaar De cliëntenraad geeft de raad van bestuur advies zoals beschreven staat in de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen WMCZ Denk aan voedingsaangelegenheden de kwaliteit van de zorg of de strategie van het UMC Utrecht Zo brachten we eind 2014 op verzoek van de raad van bestuur advies uit over de voorgenomen duurzame samenwerking met het nieuwe Prinses Máxima Centrum In de WMCZ staat hoe het vragen en geven van advies in zijn werk hoort te gaan We wisselen vooral gedachten uit met de raad van bestuur én met allerlei andere groepen teams en afdelingen van het UMC Utrecht Daarbij kijken we altijd door de bril van de cliënten Wat levert een beleidsvoornemen op voor de cliënten En worden ze er beter van Dat zijn de vragen die we ons steeds stellen Als cliëntenraad kunnen we ook ongevraagd advies geven bijvoorbeeld over iets dat we zelf belangrijk vinden en

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/In-het-ziekenhuis/Ondersteuning-en-begeleiding/Patientenorganisaties/Clientenraad-UMC-Utrecht (2015-12-02)
    Open archived version from archive

  • Onderzoek met de CQ-index - UMC Utrecht
    gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde Consumer Quality Index CQ index Dit onderzoek is tegelijkertijd ook in de andere zeven UMC s Universitair Medische Centra uitgevoerd Wat is de CQ index Het is belangrijk dat patiëntervaringen betrouwbaar worden gemeten De CQ index is hiervoor de landelijke standaard De CQ index bestaat uit vragenlijsten die ontwikkeld zijn samen met patiënten en patiëntenorganisaties De vragenlijsten meten wat ervaringen van patiënten zijn met de zorg Via het onafhankelijke meetbureau MediQuest ontvangt een deel van onze patiënten thuis een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen In deze uitnodiging staat een inlogcode die toegang geeft tot de vragenlijst Deelname is geheel vrijwillig De antwoorden worden anoniem verwerkt Het UMC Utrecht weet niet of u de vragenlijst wel of niet hebt ingevuld Ook kunnen we niet achterhalen welke antwoorden u hebt gegeven Uw ervaringen geven inzicht in wat u goed vindt gaan en wat nog beter kan De resultaten gebruiken we om de zorg te verbeteren Achtergrondinformatie over de CQ index Ervaringen van patiënten in het UMC Utrecht 2015 Polikliniek Patiënten waarderen de zorg op de polikliniek met een 8 4 De patiënten die de polikliniek bezochten waren het meest positief over de bejegening door de arts de bejegening door de andere zorgverlener en de communicatie door de arts Zij waren minder positief over de onderdelen inspraak patiënt informatie over medicatie en over de wachttijd in de polikliniek Op de vraag Zou u deze polikliniek aanbevelen bij uw vrienden en familie antwoordde 67 van de patiënten dit beslist wel te doen en 28 zou dit waarschijnlijk wel doen Opname Patiënten waarderen de zorg tijdens opname met een 8 3 Patiënten die opgenomen zijn geweest waren het meest positief

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ervaringen-van-patienten/Onderzoek-met-de-CQ-index (2015-12-02)
    Open archived version from archive

  • Patiëntverhaal Claartje - UMC Utrecht
    eerste contact is er samen met mij met heel veel zorg en aandacht mijn pad uitgestippeld Ik ben gevoelsmatig aan de hand genomen en durfde mezelf met mijn kwetsbaarheid met vertrouwen over te geven De mensen die rondom mij hebben gewerkt hebben dit volledig waargemaakt Het feit dat deze door mij genomen ingrijpende beslissing door een heel team op deze manier wordt ingewilligd schept een eenzijdige band die nooit meer los te koppelen is van mijn leven De emotie die loskomt nu het medische traject klaar is bevestigt dat De artsen schudden je nog een laatste keer de hand omdat het goed is Gezond genezen en dus is het project afgerond Je wordt weer losgelaten Voor is geweest en na begint Maar na blijkt dan bijna net zo n impact te hebben als voor Deze emotie heb ik niet voorzien en was er derhalve ook niet op voorbereid Je bent toch voornamelijk bezig met de lichamelijke gevolgen Toch is dit gevoel redelijk overweldigend en in mijn geval niet te negeren Het feit dat je nu niet meer focust op een fundamentele keuze en achtereenvolgens de aanloop naar een operatie maar dat je er vanaf nu mee moet leren leven is een behoorlijke omschakeling en voelt als een gat wat zich weer moet dichten Je sluit iets af wat tegelijkertijd niet af te sluiten is ik hoef tenslotte maar naar beneden te kijken en het bewijs is daar Leven met brca1 beperkt zich blijkbaar niet tot een paar momenten maar gaat voor altijd verder door alle keuzes en gevolgen die ermee gepaard gaan Ik vraag me af of je jezelf hier wel op kán voorbereiden Ik hoef maar naar beneden te kijken en het bewijs is daar Een preventieve operatie naar aanleiding van dit gen heeft daarom ook iets geks Het

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ervaringen-van-patienten/Patientverhalen/Patientverhaal-Claartje (2015-12-02)
    Open archived version from archive

  • Hoegaathet? september 2015 - UMC Utrecht
    hematologie en de open dag van het UMC Utrecht Bevallen in het geboortecentrum En dan ben je zwanger Spannend Waar ga je bevallen Blije ouders vertellen waarom zij voor het Geboortecentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben gekozen Sonja werd zwanger via IVF Samen wilden ze graag een kindje Toen Sonja Advokaat Schouten 42 niet via de natuurlijke weg zwanger werd besloten zij en haar partner Robin 44 voor IVF te gaan Patientbetrokkenheid hoe kan zorg beter Het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht bouwt een nieuwe intensive care voor kinderen Hoe kom je tot het ideale ontwerp Door aan patiënten en hun familie te vragen mee te Patientbetrokkenheid de clientenraad Sinds een ruim halfjaar heeft het UMC Utrecht een elf leden tellende cliëntenraad Zijn opdracht is op te komen voor de belangen van iedereen die het ziekenhuis om wat voor een reden dan Sjanet had leukemie Vijf jaar geleden kreeg Sjanet van Garderen 31 slecht nieuws Ze bleek de zeldzame erfelijke ziekte Fanconi anemie te hebben en als gevolg daarvan leukemie Ze kreeg een Opsporen en vernietigen Kan je eigen lichaam straks kankercellen opsporen en vernietigen Hematoloog prof dr Jürgen Kuball vertelt over deze zogenoemde tumor immunotherapie Das mijn zorg Ad Buijing 59 kreeg vijf jaar geleden een donorhart Als geen ander weet hij hoe belangrijk onderzoek naar hartfalen is En hoe goed het is te bewegen Op de tandem werd hij donateur UMC Utrecht als expertisecentrum Sinds juni heeft het UMC Utrecht Cancer Center een Europese erkenning als expertisecentrum voor hematologische kankers Patientbetrokkenheid opereren of niet De 88 jarige mevrouw De Ree heeft een nieuwe hartklep nodig vanwege haar benauwdheid Ze meldt zich op de polikliniek waar het medisch team beoordeelt of ze de ingrijpende operatie patientbetrokkenheid invloed op ontwikkeling Een draagbare kunstnier zou patiënten veel meer vrijheid geven

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ervaringen-van-patienten/Hoegaathet-/Hoegaathet-september-2015 (2015-12-02)
    Open archived version from archive

  • Locatie UMC Utrecht - UMC Utrecht
    555 55 Zoeken Zie alle overzichten Verberg alle overzichten Overzichtspagina s Centra poliklinieken afdelingen Nieuws Zorgverleners Veelgezocht Werken bij Kwaliteit en veiligheid Contact route Hier bent u Over ons Contact route Locatie UMC Utrecht Locatie UMC Utrecht UMC Utrecht Adres UMC Utrecht Heidelberglaan 100 3584 CX Utrecht E mail info umcutrecht nl Telefoon 088 75 55555 088 75 55555 Postadres Postbus 85500 3508 GA Utrecht Routebeschrijving Auto Openbaar vervoer Van

    Original URL path: http://www.umcutrecht.nl/nl/Over-ons/Contact-Route/Locatie-UMC-Utrecht (2015-12-02)
    Open archived version from archive