archive-nl.com » NL » W » WRIJ.NL

Total: 707

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Klachtenformulier aanbestedingen - Waterschap Rijn en IJssel
    Klachtenformulier aanbestedingen Gepubliceerd op 21 augustus 2015 Stap 1 2 Velden gemarkeerd met zijn verplicht Standaardvelden Naam E mail Organisatie Adres Postcode Plaats Telefoon Uw bericht Ga verder Navigatie Sla navigatie over Nieuws Bekendmakingen Maaikalender Projecten Aanbestedingen Klachtenmeldpunt aanbesteden Projectenkaart Waterveiligheid Terug naar navigatie In ons werkgebied Wonen Werken Leren Beleven Bestuur Dagelijks bestuur Algemeen bestuur Bestuursvergaderingen Jeugdbestuurder Calamiteiten Calamiteiten kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/actueel/aanbestedingen-0/klachtenmeldpunt/klachtenformulier/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive


  • Hoogwater oefening op 5 en 6 oktober - Waterschap Rijn en IJssel
    gemaakt van een app met de realtime situatie op de dijk digitale dijkinspectie en wordt geëxperimenteerd met nieuwe methodes om dijkdoorbraken te voorkomen naast de gebruikelijke middelen en materialen Aan deze oefening doen herstelteams dijkinspecteurs bestuurders en ambtenaren van het waterschap mee Hoog water betekent dat het waterpeil in de rivieren zo hoog staat dat een overstroming of dijkdoorbraak dreigt Dijkgraaf Hein Pieper Onze dijken zijn in goede conditie daar zorgt ons waterschap voor We blijven natuurlijk regelmatig oefenen zodat onze medewerkers goed voorbereid blijven op een echte dijkdoorbraak of andere hoogwatersituatie Want hoe klein de kans ook is áls het gebeurt zijn de gevolgen groot Heel belangrijk is dus dat we ook oefenen met de veiligheidspartners zoals politie brandweer defensie gemeenten en Rijkswaterstaat zodat we op cruciale momenten elkaar blindelings weten te vinden en adequaat samenwerken Dijkbewaking Bij echt hoog water wordt de dijkbewakingsorganisatie actief Deze organisatie bestaat uit dijkinspecteurs en herstelteams van het waterschap De herstelteams zorgen bijvoorbeeld voor het leggen van zandzakken of het aanbrengen van beschermende folie op de dijktaluds Oefeningen met partners in de regio In oktober is hoogwater ook het thema bij zes oefeningen van het Regionaal Operationeel Team ROT van de veiligheidsregio Noord

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/kennis-informatie/waterthema%27-0/waterveiligheid/dijken-kaden/@6183/hoogwater-oefening/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive

  • Succesvol Waterlicht vanavond afgesloten - Waterschap Rijn en IJssel
    000 bezoekers bezochten de afgelopen dagen Waterlicht Foto Jaap Burger Het project is opgezet om mensen te laten zien hoe belangrijk het werk van de waterschappen is en hoe Nederland eruit ziet zonder dijken Dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om in de kou soms ook in de regen dit kunstwerk te bekijken is fantastisch Reacties De reacties op Twitter en Facebook zijn overweldigend en komen zowel uit binnen als buitenland zeer indrukwekkend Draagt zeker bij aan bewustzijn van ligging van ons land beneden NAP alsof je onder water loopt bizarre en prachtige sensatie experienced a flood tonight het was een fantastische beleving Bedankt We danken alle bezoekers die naar Westervoort kwamen En we danken alle mensen die Waterlicht tot een succes hebben gemaakt En dat zijn er heel veel Delen Delen op Facebook Delen op Google Delen op LinkedIn Delen op Twitter Delen op Pinterest Wellicht ook interessant voor u Succesvol Waterlicht vanavond afgesloten Ruimte voor de rivier Wateroverlast Maatregelen Wateroverlast Werkgebied Trefwoorden dijk overstroming Navigatie Sla navigatie over Waarom doen we dit Hoe doen we dit Fotoalbum Waterlicht Partners Waterlicht Nieuws Nieuwsberichten waterlicht Terug naar navigatie In ons werkgebied Wonen Werken Leren Beleven Bestuur Dagelijks bestuur Algemeen

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/kennis-informatie/afgeronde-projecten/waterlicht/waterlicht-nieuws/nieuwsberichten/succesvol-waterlicht/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive

  • Bootexcursie - Waterschap Rijn en IJssel
    Iesselganger Je stapt op de boot in Doetinchem Jachthaven de Ank of in Ulft DRU Industriepark Berkel met een Berkelzomp Je stapt op de boot in Borculo zompenloods of in Eibergen bezoekerscentrum t Vonder Proefjes Onderweg leer je hoe belangrijk water voor mens dier en omgeving is Je doet leuke proefjes over de kwaliteit en zuurgraad van het water en de dieren die er leven Filmpjes Sluizen Rivieren en kanalen zijn in Nederland op een slimme manier met elkaar verbonden Maar daarbij moeten de verschillende waterstanden wel overbrugd worden Dat gebeurt met sluizen youtube Zeldzame vissen Bij het waterschap werken verschillende ecologen Zij onderzoeken de dieren en planten in en rondom het water Het filmpje laat zien dat ecoloog Mathijs de Vos zeldzame vissen heeft ontdekt in de Koffiegoot de bittervoorn en de grote modderkruiper youtube Delen Delen op Facebook Delen op Google Delen op LinkedIn Delen op Twitter Delen op Pinterest Trefwoorden Berkel bootexcursie boottocht excursie Oude IJssel varen Nieuwsbrief Op de hoogte blijven van alle educatie activiteiten Meld je aan voor de educatie nieuwsbrief Aanmelden Informatie voor de leerkracht Voorwaarden Deelname aan de bootexcursie is kostenloos maar niet vrijblijvend Bij afzegging binnen 48 uur brengen wij 25 00 annuleringskosten in rekening Mei en juni In de maanden mei en juni organiseren wij de bootexcursies op de Berkel en de Oude IJssel Vul het Aanvraagformulier in Wij nemen uw aanvraag in behandeling zodra we gaan plannen Bereid je voor op de les Toelichting voor de leerkracht pdf 16 kB Voorbereidende les waterschapsgame pdf 25 kB Kaartjes waterschapsgame pdf 177 kB Voorbeelden werkzaamheden waterschap pdf 1 1 MB Wat is jouw ervaring Wat vond jij van de bootexcursie Laat het ons weten Stuur je foto of filmpje naar Facebook of Twitter Varen met de Berkelzomp Klik voor een vergroting Ook

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/kennis-informatie/waterthema%27-0/beken-sloten/oude-ijssel/@389/bootexcursie/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive

  • Planning en fasering - Waterschap Rijn en IJssel
    genomen en verpompt het afvalwater naar gemaal Europaweg Het oude gemaal Hamburgerbroek is buiten gebruik gesteld en wordt gesloopt Delen Delen op Facebook Delen op Google Delen op LinkedIn Delen op Twitter Delen op Pinterest Wellicht ook interessant voor u Planning en fasering Planning en fasering Oude IJssel Kanostoep sluis Doesburg tijdelijk buiten gebruik Schutbeperking Sluis Doesburg voor pleziervaart Trefwoorden sluis Doesburg Navigatie Sla navigatie over Waarom doen we dit

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/actueel/projecten/modernisering/planning-fasering/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive

  • Planning en fasering - Waterschap Rijn en IJssel
    De sluis zal enige tijd gestremd zijn voor de scheepvaart Delen Delen op Facebook Delen op Google Delen op LinkedIn Delen op Twitter Delen op Pinterest Wellicht ook interessant voor u Planning en fasering Planning en fasering Oude IJssel Kanostoep sluis Doesburg tijdelijk buiten gebruik Schutbeperking Sluis Doesburg voor pleziervaart Trefwoorden sluis Doesburg Navigatie Sla navigatie over Waarom doen we dit Hoe doen we dit Planning en fasering Partners Fotoalbum

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/kennis-informatie/afgeronde-projecten/renovatie-sluis/planning-fasering/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive

  • Minisymposium Baakse Beek - Veengoot op 2 oktober 2014 - Waterschap Rijn en IJssel
    oktober 2014 Minisymposium Baakse Beek Veengoot op 2 oktober 2014 Gepubliceerd op 11 september 2014 Op 2 oktober 2014 wordt het Ontwikkelperspectief Samen voor een stroomgebied op orde aangeboden aan de gedeputeerden Jan Jacob van Dijk en Annemieke Traag Aansluitend aan de overhandiging kan men de Helmichroute ontdekken De ambities voor het stroomgebied Baakse Beek Veengoot zijn verwoord in een Ontwikkelperspectief met de titel Samen voor een stroomgebied op orde Dit perspectief is tot stand gekomen in samenwerking met gebiedspartners ondernemers burgers en deskundigen uit de hoek van water landbouw natuur recreatie en cultuurhistorie Meer informatie over Baakse Beek Veengoot leest u op www baaksebeek nl Delen Delen op Facebook Delen op Google Delen op LinkedIn Delen op Twitter Delen op Pinterest Wellicht ook interessant voor u Pitch Peter Schrijver Geslaagde informatiebijeenkomst 4 maart 2015 Baakse Beek Werkgebied Minisymposium Baakse Beek Veengoot op 2 oktober 2014 Trefwoorden Baakse Beek Veengoot Uitnodiging minisymposium Uitnodiging pdf 711 kB Navigatie Sla navigatie over Afgeronde projecten Archiefstukken Digitaal lespakket Legger Meetgegevens geodata Vaarweginformatie Waterbeheerplan Waterrapport Watererfgoed Waterthema s Natuur Waterpeilbeheer Waterkwaliteit Waterveiligheid Recreatie Beken sloten rivieren Klimaat Watertips Watervisie 2030 Terug naar navigatie In ons werkgebied Wonen Werken Leren Beleven Bestuur Dagelijks bestuur Algemeen

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/kennis-informatie/waterthema%27-0/beken-sloten/baakse-beek/@4040/symposium-baakse/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive

  • Watersysteem onder de loep - Waterschap Rijn en IJssel
    dan die toetsing uit 2005 De wateroverlast in augustus 2010 toen na zeer extreme regenval een groot deel van de Achterhoek met wateroverlast kampte heeft aangetoond dat meerdere factoren de kans op wateroverlast beïnvloeden Hoe extreem deze situatie was blijkt wel uit het feit dat vlak voor deze gebeurtenis nog een verbod op het onttrekken van oppervlaktewater moest worden afgekondigd door een lange periode van extreme droogte Door klimaatverandering lijkt de kans groot dat we in de toekomst vaker te maken krijgen met zowel extreme perioden van droogte als extreme neerslag In het nieuwe onderzoek wordt daarom nog meer aandacht besteed aan begroeiing en klimaatsverandering De toetsing wordt uitgevoerd aan de hand van modelberekeningen Met die modellen wordt in beeld gebracht wat de invloed is van de verschillende factoren op de kans op wateroverlast Het gaat dan onder andere om de neerslagintensiteit de duur van de neerslag de voorgeschiedenis was het juist droog of was het juist nat maar ook de mate van begroeiing en de klimaatsverandering Door dit in samenhang te onderzoeken krijgen we meer inzicht in de factoren die invloed hebben op de kans op wateroverlast Daarmee verwachten we straks ook beter te kunnen inschatten wat de effecten van verschillende mogelijke maatregelen zijn Om samen met betrokkenen te leren van de aanpak en uitkomsten van het onderzoek is gekozen om in het klein te beginnen met een pilot voor het systeem van de Baakse Beek en Veengoot Daarom worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd aan vertegenwoordigers en betrokkenen uit het gebied Zij dragen kennis aan houden de onderzoekers scherp en denken mee bij het interpreteren van de modeluitkomsten Daarbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij bestaande overlegstructuren Het onderzoek loopt tot het voorjaar van 2015 Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Twan Rosmalen t rosmalen wrij

    Original URL path: http://www.wrij.nl/thema/kennis-informatie/waterthema%27-0/beken-sloten/baakse-beek/@1315/watersysteem-loep/ (2016-02-16)
    Open archived version from archive



  •